(a fotó illusztráció – itthonotthonvan.hu)
Hagyományos móri étel – Ajánlatunk hozzá: Töppedt szőlőből készült Móri ezerjó vagy Móri ezerjó aszú. Ízlés szerint persze más is fogyasztható hozzá…
Hozzávalók a kvircedlihez:
1 kg mokkacukor
1 kg liszt
9 db tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom 1 kg mokkacukrot megtörünk, megszitáljuk és 9 db tojást, fél csomag sütőport és citromhéjat teszünk hozzá. Ezt egy óráig keverjük.
Liszttel összegyúrjuk – amennyit felvesz, de ne legyen kemény. A tésztát kiszaggatjuk (hagyományos Móri faragású kvircedlinyomóval díszes süteményt készíthetünk) , másnapig száradni hagyjuk, majd sütőben megsütjük. Borlevessel fogyasztjuk!
Hozzávalók a borleveshez:
1 tojás
5 dl fehér bor
3 dl víz
5 dkg cukor
1 kiskanál liszt
szegfűszeg
citrom
A tojást egy tálban elkeverjük, beletesszük a lisztet a vizet.
Ehhez hozzáöntjük a bort, melyet előbb cukorral, citromhéjjal és szegfűszeggel felforralunk.
Tűzre téve sűrűsödésig kavarjuk. Csészékbe szűrve forrón tálaljuk. (forrás:pontica.hu)
Írj Te először kommentet "Móri ételkülönlegességek: így készül a kvircedli borlevessel"