Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

« Quartettissimo » XII. Európai Vonósnégyes Fesztivál a Károlyi-kastélyban

2021 szeptember 24 @ 20:00 - 2021 szeptember 26 @ 19:00 UTC+0

A vonósnégyes zene lényege a párbeszéd. 

Az európai párbeszéd pedig a Károlyi József Alapítvány kulturális tevékenységeinek lényege a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban, legyen az társadalomtudósok vagy zenészek közti párbeszéd. 

Így az Alapítvány napirendjén ismét fontos szerepet kap az európai tapasztalatok és zenei készségek cseréje a « Quartettissimo » XII. Európai Vonósnégyes Fesztiválnak köszönhetően, amely szeptember 24. és 26. között kerül megrendezésre és amelynek célja, hogy a fővároson kívül továbbra is egyre nagyobb közönséget vonzzon a kamarazene felé.

Idén a francia Quatuor Mona mellett, amely tavaly a pandémia miatt nem tudott eljönni, különleges elismerésben részesül a szlovén Dissonance Quartet, amely a Szlovén EU-elnökség keretében lép fel és amelyet az olasz Quartetto Dulce in Corde követ a Dimore del Quartetto támogatásával. A Magyar Hangszerész Szövetség ismét kiállítja a vonósnégyes hangszereit, míg a zeneiskolák növendékei szombaton délelőtt a kastélykápolnában lépnek fel, tanúskodva arról, hogy a hagyomány nem vész el a fiatal generációk körében. A koncertek programjában Mozart, Schubert, Haydn, Brahms, valamint Wolf, Lebić és Žuraj művei szerepelnek.

Információ, jegyfoglalás :

Tel. 06 21 311 04 26 ; e-mail : info@karolyikastely.hu

Részletek

Kezdés:
2021 szeptember 24 @ 20:00 UTC+0
Vége:
2021 szeptember 26 @ 19:00 UTC+0
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Károlyi-kastély
Petőfi Sándor u. 2.
Fehérvárcsurgó, Fejér 8052 Magyarország
+ Google Térkép