Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Húzd keresztül…! – Csókakői és móri néptáncosokkal

október 16 @ 11:00 - 13:00 UTC+0

/A képen a Forgatós Táncegyüttes ifjú tagjai – Fotó: Lamberg-kastély/Móri Bornapok 2021/

Az Alba Regia Táncegyesület immár nyolcadik alkalommal rendezi meg Húzd keresztül című találkozót az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület szakmai támogatásával. Október 16-án a Táncházban lesz a nagyszabású esemény több mint 200 fiatal részvételével.

A koronavírus-járvány miatt kényszerpályára került tánccsoportok közül – a nehéz talpra állás és újrakezdés ellenére is – az ország számos pontjáról érkeznek együttesek a gyermek és ifjúsági korosztályból a Közép-Dunántúl szombati régiós rendezvényére. Tíz táncegyüttes mintegy 220 fővel vesz részt az eseményen. A rangos fesztivál az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület, a Csoóri Sándor Alap és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhat meg.

A találkozó barátkozási, ismerkedési lehetőséget biztosít a résztvevők számára, szakavatott zsűri segítségével a csoportok útmutatást, módszertani segítséget kaphatnak további munkájukhoz. A kiemelkedő együttesek és produkciók az oklevélen kívül különdíjakban is részesülnek.

Résztvevő együttesek:

1. Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Derce csoportja (Székesfehérvár)
2. Táncol”KODO” Táncegyüttes (Székesfehérvár)
3. Sárvíz Táncegyüttes (Aba)
4. Csókakői Barkócaberkenye Táncegyüttes (Csókakő)  
5. Móri Forgatós Néptáncegyüttes Murci és Puttonyka csoportjai (Mór)
6. Szilágyi Táncegyüttes (Veszprém)
7. Garabonciás Táncegyüttes (Komárom)
8. Zselic Alapfokú Művészeti Iskola Csingálók csoportja (Szenna)
9. Zselic Alapfokú Művészeti Iskola Ebadták csoportja (Szenna)
10. Kópic Néptáncegyüttes (Gencsapáti)

A néptáncegyüttesek bemutatkozásai október 16-án, szombaton 11.00-13.00 óra között zajlanak majd a Táncház színháztermében a szakmai zsűri előtt, melynek tagjai idén Putz Katalin, Husvéth Csaba és Lukács László lesznek, akik valamennyien országosan elismert néptáncos szakemberek, néptáncpedagógusok, koreográfusok. A bírák tanácskozásának idejére a szervezők a Galiba zenekar táncházával múlatják az időt közösen az eredményhirdetésig.

 

Forrás: OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
október 16
Időpont:
11:00 - 13:00 UTC+0

Helyszín

Táncház
Malom utca 6.
Székesfehérvár, Fejér 8000 Magyarország
+ Google Térkép