Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Híres bábok – felnőtteknek is! Fotókiállítás a Károlyi-kastélyban

2023 február 21 @ 11:30 - 2023 március 12 @ 17:00 UTC+0

A Károlyi József Alapítvány február 21. és március 12. között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban a Kulturális Találkozó Központok – Műemlékek Európai Hálózatán belüli csereprogram részeként vándorkiállítást mutat be olyan, bábszínházi előadásokról készült fotókból, amelyeket korábban a híres franciaországi Chartreuse de Villeneuve lez Avignonban állítottak ki.

A bemutatott előadások fotógyűjteménye kép- és szövegválogatást kínál: eredeti drámaszövegek, montázsok, adaptációk, kiemelve egy olyan nyelvet, amelyet már nem kisgyermekeknek szánnak.

Brigitte Pougeoise-nak a párizsi Bibliothèque Nationale de France Előadóművészeti Osztályán őrzött fotógyűjteményéből válogatott képek mintegy 30 év bábelőadásain keresztül vezetnek végig, nyitott ablakot nyitva a tegnap és a ma művészeire, és meghívást jelentenek arra, hogy korunkról egy olyan, szélsőségesen költői művészeten keresztül gondolkodjunk, amely éppúgy kapcsolódik a bábjáték folyamatához, mint a színpadra állítások esztétikájához. A kiállítást február 21-én Fekete Anetta DLA színháztörténész, muzeológus nyitja meg

Részletek

Kezdés:
2023 február 21 @ 11:30 UTC+0
Vége:
2023 március 12 @ 17:00 UTC+0
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Károlyi-kastély
Petőfi Sándor u. 2.
Fehérvárcsurgó, Fejér 8052 Magyarország
+ Google Térkép