Adomány tűzoltóautóval gazdagodtak a móri lánglovagok (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Szirénázástól volt hangos ma délben a móri tűzoltók Zrínyi utcai bázisa. Ezúttal azonban szerencsére nem káresetet jelzett!

A móri önkormányzati tűzoltók életében jelentős ez a nap, mert ma érkezett meg Németországból az a tűzoltóautó, amelyet adományként kaptak.  Régóta tervezték már öreg tartalék autójuk – egy öreg IFA – cseréjét. Erre végül is úgy került sor, hogy a bajorországi Traunstein város ajánlott fel egy teljesen felszerelt, kitűnő állapotú Ivecot Magyarországra.

Mint Czupár Norbert móri tűzoltóparancsnoktól megtudtam, egy zirci német alapítványon keresztül lehetett jelentkezni a járműre. Ő ott találkozott a német fél képviselőivel, és nagy örömére Mór kapta meg a tűzoltókocsit.

A mai eseményen a német város tűzoltóparancsnoka adta át a járművet Fenyves Péter polgármesternek és Schmidt Ferencnek, a Móri Önkormányzati Tűzoltóság elnökének. Jelen volt Pál Csaba alelnök is, aki egyben a Móri Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, valamint Kosárszki József, Nagyveleg polgármestere.

Czupár Norbert azt is elmondta, hogy az adományozás feltétele volt: az egyik meglévő autójuk tovább ajándékozása. Mivel Nagyvelegen most alakul az önkéntes tűzoltó egyesület, az IFA az ő tulajdonuk lesz.

 

                                                                 Nagy Pál

Begördül a Mercedes:

Itt már új állomáshelyén:

A jármű kívül-belül:

A jó öreg IFA Nagyvelegre kerül:

Fotók: Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Adomány tűzoltóautóval gazdagodtak a móri lánglovagok (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*