Tapasztalt pedagógusok, speciális képzések a Radnótiban – Kajos Péterné igazgató a beiskolázásról

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Kajos Péterné saját archívumából/

A tavalyihoz hasonlóan idén is azzal a céllal kerestem meg mind a négy móri általános iskola igazgatóját, hogy e riportokkal is segítsük az informálódást,  iskolaválasztást, valamint kicsit bepillantsunk az intézmények életébe.

-Hány elsős osztályt terveznek indítani, kik lesznek az osztályfőnökök, napközis nevelők? Röviden bemutatná őket?

A Móri Radnóti Miklós Általános Iskola a 2023/2024-es tanévben két osztály indítását tervezi. Mindkét osztályban két tapasztalt tanító néni fog dolgozni: az egyik osztályban Kokas-Gróf Regina és Körtvélyessy Mónika, a másikban pedig Molnár Ágnes és Királyné Tóth Krisztina.

Kokas-Gróf Regina nagy tapasztalattal, kiváló módszertani tudással rendelkező pedagógus. Határtalan türelemmel, megértéssel viszonyul a kisgyerekekhez. Nagy hangsúlyt fektet a tanórán kívüli tevékenységekre, fontos számára a mozgás megszerettetése.   Párja Körtvélyessy Mónika, aki empatikus, kedves személyiségű tanító.

Molnár Ágnes több évtizedes tanítói múlttal rendelkezik, magas színvonalú oktató – nevelő munkát folytat. Nagyon sikeresen foglalkozik a gyerekek matematika képességének fejlesztésével. Párja Királyné Tóth Krisztina, aki nyugodt, pozitív szemléletével, élményszerű tanításával sikerélményhez juttatja a diákokat.

-Néhány mondatban összefoglalva: miért válasszák a 2023/2024-es tanévben beiratkozó leendő kisdiákok (illetve szüleik) Önöket? 

A Radnóti Iskola csodálatos környezetben, szép külsővel és hangulatos, igényes belső tereivel szeretetteljes légkört biztosítva várja a leendő első osztályosokat. Célunk, hogy az itt tanuló gyerekek játékos, nyugodt légkörben töltsék napjaikat. Az új iskolaszárnyunk méltó környezetet biztosít az anyaiskola mellett a színvonalas oktató-nevelő munkához.

Iskolánk több specialitással rendelkezik.

Nemzetiségi német nyelv oktatása:

Azért érdemes a Radnótiban a német nemzetiségi tagozatot választani, mert színvonalas, sokszínű tanórákon jól felkészült tapasztalt némettanárok oktatnak. A gyerekek sok versenyen vehetnek részt, 8. év végén helyben nyelvvizsgát tehetnek, cserediákként németországi testvériskolánkban gyakorolhatják a nyelvet. Saját nemzetiségi tanterem biztosítja a sváb hagyományok megőrzését, ápolását.

Ének-zene oktatása angol idegen nyelvvel kiegészítve:

Az ének-zene tagozatot azért érdemes a Radnótiban választani, mert minőségi, jó hangulatú tanórákon kiváló ének-zene tanárok foglalkoznak a gyerekekkel. A zenei tanulmányok során fejlődik a ritmuskészség és mozgáskoordináció. Az ezen a tagozaton tanuló diákok életre szóló közös élményt kapnak, az éneklés során az egyéni gátlásaik feloldódnak, zeneértő, művészetek iránt fogékony felnőtté válnak.

-Matematika tagozat angol idegen nyelvvel:

A matematika tagozatot azért érdemes választani a Radnótiban, mert a matematikára az életben mindig szükség lesz. A gyerekek a játékokon keresztül észre sem veszik, hogy mennyire egyszerű, élményszerű a matematika, melynek megértését segítik a modern, digitális eszközök és logikai játékok. Tanóra keretében sakkozhatnak és informatikát tanulhatnak. A kiváló tanáregyéniségek segítségével eredményesebben teljesítik a tanulók a matematika felvételit. A 21. század elvárásait támogatja az a jól felszerelt, modern digitális eszközökkel ellátott High-Tech tanterem, ahol a gyerekek programozhatnak, egyéni ötleteiket megvalósíthatják, 3D-ben nyomtathatnak.

A felsorolt tagozatok közül mindegyik választható, bármelyik tanító párosnál.

 

                                                               Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Tapasztalt pedagógusok, speciális képzések a Radnótiban – Kajos Péterné igazgató a beiskolázásról"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*