Kiszely Krisztián kiállítása Székesfehérváron

Népszerű ajánlatok

/A kiállítás plakátjának részlete/

Pénteken fotókiállítás megnyitójára invitálja a művészetkedvelőket az Öreghegyi Közösségi Ház Székesfehérváron: a Csókakőn élő Kiszely Krisztián Keleti végeken címmel állítja ki képeit.

A fotós Debrecenben született, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, Fehérváron végezte el a fotós szakiskolát, volt sajtófotós, majd az Iparművészeti Egyetemen szerzett diplomát 1998-ban.

Sokáig kitartott az analóg gépek mellett, 2006-ban váltott digitális technikára. Fekete-fehér, szocio-riport jellegű képeit utazásai során, főleg Erdélyben készíti: azok a helyek érdeklik, ahol a táj, a környezet még érintetlen, az emberek még megőriztek valamit a múltból.

1991 óta folyamatosan fotóz, képein sokféle arc feltűnik a legegyszerűbb hegyi pásztortól a híres színészekig: 1995-ben Tolnay Kláriról készített sorozatot, amelyet Fehérváron is láthattak az érdeklődők. Műveit egyéni és csoportos kiállításokon mutatta be, dokumentarista fekete-fehér képei szerepelnek a Photographic Marcadillo és a wonderzofphotography közösségi oldalán.

A fotózás mellett tanít a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnáziumban, reklámfilmeket, cégarculatot tervez és zenél is: a Spencer Hill Magic Band tagja.

1992-ben Petzval József-éremmel, 2001-ben Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjjal, 2006-ban megyei Príma díjjal ismerték el tevékenységét.

Kiszely Krisztián kiállítását Zátonyi Tibor fotóművész nyitja meg augusztus 26-án, pénteken 19.30 órakor, a tárlat szeptember 23-ig látogatható.

A tárlatnyitó után Barabás Lőrinc ad koncertet.

 

Forrás: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Kiszely Krisztián kiállítása Székesfehérváron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*