Lezárult a „Kerékpáros turizmus fejlesztése Mór-Bodajk térségében” című projekt

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Fejér Megyei Önkormányzat a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” megjelölésű felhívás keretében (kódszám: TOP-1.2.1-16) 409,37 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A TOP-1.2.1-16 kódszámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című pályázati felhívásra sikeresen nyújtotta be pályázatát Fejér megyei Önkormányzat, melyhez 409,37 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

„Kerékpáros turizmus fejlesztése Mór-Bodajk térségében” című, TOP-1.2.1-16-FE1-2019-00007 azonosító számú projektben a kerékpáros turizmus fejlesztésére került sor, térségi jelentőségű (Székesfehérvár-Kisbér, illetve Zirc-Alcsútdoboz) kerékpárút-nyomvonalhoz és számos helyi turisztikai attrakciókhoz csatlakozó, illetve térségi turisztikai vonzerőket összekötő, elérhetővé tevő turisztikai célú kerékpáros útvonal kiépítésével.

A 409,37 millió forint európai uniós támogatás segítségével elkészült kerékpárút összeköti Mór és Bodajk városát, kerékpáros-átkelési lehetőséget teremt a 81. számú fő közlekedési úton; ezáltal egyfelől összekötve a Vértes és Bakony kerékpáros-turisztikai övezeteit, másfelől önmagában is kiváló célpontot jelent az aktív turizmus iránt elkötelezett fiatal felnőttek és a családosok számára, akik az új kerékpár-útvonalon közlekedve több vonzerőt kereshetnek fel, több időt tölthetnek el a térségben.

A fejlesztés az év minden napján elérhető a kerékpáros turisták számára, a látogatók zömével azonban május-szeptember hónapok során számolhatunk.

A fejlesztés eredményeként Mór és Bodajk biztonságos és komfortos kerékpáros összeköttetése mintegy 3,8 km hosszú nyomvonalon vált elérhetővé.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt megvalósítója: Fejér Megyei Önkormányzat

Projekt címe: Kerékpáros turizmus fejlesztése Mór-Bodajk térségében

Projekt száma: TOP-1.2.1-16-FE1-2019-00007

Európai Uniós támogatás összege: 409 373 000 Ft

A projekt megvalósítási ideje: 2020.08.01. – 2022.06.30.

A projekt fizikai befejezésének ideje: 2022.06.30.

Fentiekről a Fejér Megyei Önkormányzat  tájékoztatott bennünket a mai napon – a szerk.

 

A kerékpárút átadásáról itt írtunk:

Átadták a Mór-Bodajk közötti kerékpár- és zarándokutat – Képgalériával

 

Írj Te először kommentet "Lezárult a „Kerékpáros turizmus fejlesztése Mór-Bodajk térségében” című projekt"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*