Fáklyás séta, királyi felvonulás… a hétvégén Fehérváron

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Folytatódnak az izgalmas, látványos városnéző programok Székesfehérváron. Péntekre szerveznek fáklyás belvárosi sétát, szombaton kisvonattal kirándulhatunk a Bory-várhoz, folytatódik a Királyok a Belvárosban sorozat, valamint lesz Zichy ligeti koncert és panorámabuszos túra is.

Július 15-én, pénteken 21.00 órától újabb fáklyás városnéző túrára invitálja az érdeklődőket a Tourinform Iroda. A titokzatos felfedező séta a Hiemer-háztól indul, a részvételhez előzetes regisztrációt kérnek ITT.

Július 16-án, szombaton 10.00 órakor kisvonatos kirándulás indul a Belvárosból a Bory-várhoz. A résztvevők megismerik a vár romantikus történetét és tereit, az idegenvezető útközben Székesfehérvár történetéről is mesél. A találkozó helyszíne a kisvonat megállóhelye, az Országalma mellett. Regisztrálni lehet ITT.

Július 16-án, szombaton 17.00 órakor folytatódik a Királyok a Belvárosban programsorozat, amely az augusztusi ünnepi eseményekre hangol. Ezúttal Szent László és felesége, Rheinfeldi Adelhaid, lányuk Piroska és I. Géza képviseli a királyi óriásbáb-családot. A felvonulást a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai kísérik. A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a hagyományőrző bemutatók a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek. Az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja. A program zárásaként 18 órától a Zichy ligetben a Chad Gustafson Organ Trio ad koncertet.

Július 16-án, szombaton ismét útra kel a panorámabusz a felújított Aranybulla-emlékműhöz. A látványos kirándulások 16.00, 17.30, 19.00 órakor indulnak az autóbusz-pályaudvarról.

Forrás: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Fáklyás séta, királyi felvonulás… a hétvégén Fehérváron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*