Móri felsőoktatási ösztöndíjpályázat

Népszerű ajánlatok

Erre a pályázatra lehet jelentkezni az érintetteknek – Az Önkormányzat felhívása:

“Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 25/2015. (VI.30.) Ök. rendeletével a nappali felsőoktatásban tanuló, jó tanulmányi eredményű, szociálisan hátrányos helyzetű, móri állandó lakhelyű fiatalok (továbbiakban: hallgatók) számára az oktatással kapcsolatos költségeik támogatására ösztöndíjat alapított.

Ösztöndíj iránti kérelmet az a móri állandó lakóhellyel rendelkező hallgató nyújthat be, aki államilag finanszírozott felsőoktatási intézmény nappali tagozatán, első diploma megszerzése érdekében folytat tanulmányokat és tanulmányi eredménye a megelőző félévben a 3,8-es átlagot elérte feltéve, hogy családjában az egy főre jutó igazolt nettó átlagjövedelem a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének (28.500.- Ft) 400 %-át,  gyermekét egyedül nevelő személy esetében 500 %-át nem haladja meg.

A kérelmeket a hallgatók minden év szeptember 15. napjáig nyújthatják be levélben, vagy a Polgármesteri Hivatal Humánügyi Irodájába adhatják be személyesen. A kérelemhez csatolni kell a felhívásban közétett adatlapot, saját maga és a vele egy háztartásban élők jövedelmi viszonyairól szóló és a jövedelemszámításhoz irányadó időszaknak megfelelő igazolást, hallgatói jogviszonyról szóló igazolást, a hallgatóval közös háztartásban élő testvérek iskolalátogatási igazolását, az egy lakcímen élőkről (az okmányiroda által) kiállított igazolást, a felsőoktatási intézmény által hitelesített tanulmányi átlagot igazoló dokumentumot.

Megjegyzés: az adatlap letölthető a www.mor.hu honlapról.

A kérelmek jogosságát az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság bírálja el, minden év október 5-ig. Több jogosult kérelmező esetén előnyt élvez a jobb tanulmányi eredményt elért hallgató.

Az ösztöndíj egy tanulmányi évre szól, amennyiben a hallgató I. félévi tanulmányi átlaga eléri a 3,8-at – amelyet a felsőoktatási intézmény által hitelesített tanulmányi átlagot igazoló dokumentummal köteles igazolni – az I. félév zárást követő 15 napon belül. Abban az esetben, ha a tanulmányi átlag a meghatározott 3,8 mértéket nem éri el, az ösztöndíj a II. félévre visszavonásra kerül.

Az ösztöndíj havi összege 10.000, – Forint, amelyet a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Irodája havonta utal a támogatást elnyert hallgató számlájára.

Az ösztöndíjra jogosulatlanná válik az a hallgató, aki a félévi vizsgaidőszakát eredménytelenül fejezi be. “

Mór, 2022. július 08.

Arany Tamás

 Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Elnöke

 

Forrás: mor.hu

Írj Te először kommentet "Móri felsőoktatási ösztöndíjpályázat"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*