Harminc aranyérem, számos különdíj Móron a Szent György-napi Borversenyen

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Facebook/Móri Borbarát Hölgyek/

A borversenyt idén is a Móri Borvidék Hegyközsége rendezte, a szervezésben és lebonyolításban közreműködtek: a Brindisi Szent Lőrinc Borrend Mór, Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete, Mór Város Önkormányzata, Lamberg Kastély Kulturális Központ Mór.

Az eredményhirdetést április 22-én, pénteken este a borverseny helyszínén, az Erzsébet téri Művelődési Házban tartották.

A Szent György napi borversenyen 176 érem került kiosztásra, ebből 30 arany, 116 ezüst, 30 bronzérem.  9 bort oklevéllel díjaztak.  Nagyaranyat idén nem ítéltek oda.

Az aranyérmek közül hetet érdemelt a Molnár Borház, hatot a Geszler Családi Pincészet, hármat miklóscsabi pincéje, kettőt a Frey Pince, a Brigád Pince IB és a Bozóky Családi Pincészet.

Egy-egy arannyal térhetett haza a Varga és Fia Pincészet, a Bernáth Pince, a Friday Winery, a Kamocsay JR, a Fűrész Pincészet, Szabó Gábor, a Lincz István  és Trádler Gábor.

44 termelő összesen 185 tételt nevezett. Ezek közül 138 volt a fehérbor, 16 rozé, 14 vörösbor, 6 habzóbor. Voltak borkülönlegességek és pezsgő is akadt.  Nem meglepő, hogy az Ezerjóból nevezték a legtöbb mintát.

Idén a Mór Város Ezerjó Bora díjat Varga és Fia Pincészet kapta.  Mór Város Polgármesteri Vándordíját a Paulus Borház vihette haza. Legjobb rosé díja Szabó Gáboré lett.

A Móri Német Nemzetiségi Önkormányzat bora díjat a Frey Pincének ítélték Zenit fajtájú Móri Kapucinus Miseboráért.

A Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének díját a Sárfán Pince Merlot-ja kapta.

                                                  
Nagy Pál

/Fotó: Facebook/Móri Borbarát Hölgyek/

Írj Te először kommentet "Harminc aranyérem, számos különdíj Móron a Szent György-napi Borversenyen"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*