Idén újra megrendezték a Zimmermann Napokat

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Facebook/

A Móri Dr. Zimmermann Ágoston Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közösségi oldalán újságolta, hogy két év kényszerszünet után ismét megszervezhették hagyományos tavaszi rendezvénysorozatukat, a Zimmermann Napokat.

Mint írták, a névadójukról elnevezett programkavalkád első napján “…rövid megnyitó után megkoszorúztuk iskolánk névadója, dr. Zimmermann Ágoston szobrát a szemközti parkban, majd megkezdődtek a tanulmányi versenyek.

Az első napon az alsó tagozatosok számára magyar és idegen nyelvi, míg a felsősöknek természettudományi és humán műveltségi vetélkedők zajlottak.

Utóbbiak hozták talán a leglátványosabb pillanatokat, amikor az 5. osztályosok népi hangszereket szólaltattak meg, majd ismert népdalok dallamára terveztek táncos koreográfiát, míg a 6. évfolyam tanulói Arany János Toldiját dramatizálták.

A Zimmermann Napok második felvonása a kézilabdapályán kezdődött. A műanyag borítású játéktér, valamint az Ónodi Béla által megálmodott, majd szülők és pedagógusok társadalmi munkájával megépült lelátó már két esztendeje használatban van, hivatalos átadására azonban a koronavírus-járvány miatt csak most kerülhetett sor.

Erre az alkalomra a 4. osztályosok látványelemekben bővelkedő koreográfiával készültek, amit Fülöp Ágnes és Pisch Róbertné tanárnők tanítottak be a gyerekeknek.

A második napon rendre a sporté és a mozgásé a főszerep; ez nem volt másképp most sem, hiszen ma rendeztük meg az évfolyambajnokság döntőit a tornateremben. A tanulmányi versenyek közül ma zajlott le az alsó tagozatosok ének-, illetve a felsősök képrejtvény-megfejtő versenye.

Az 5. évfolyam tanulói a Wekerle utcába, Zimmermann Ágoston szülőházához látogattak, ahol megkoszorúzták az emlékjelet, majd a Lamberg kastélyban lévő emlékszobában mélyíthették el iskolánk névadójának példamutató életútjával kapcsolatos ismereteiket.

Szórakoztató programokból sem volt hiány, többek között csocsó, sakk, robotika, kézműves programok és filmvetítés várta a gyerekeket.

A tanulmányi és sportversenyeken sikeresen szereplő tanulók a kézilabdapályán, Walczer Gábor igazgató úrtól vehették át a jól megérdemelt jutalmukat” – olvasható az intézmény Facebook oldalán.

KÉPEK ITT LÁTHATÓK!

Írj Te először kommentet "Idén újra megrendezték a Zimmermann Napokat"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*