Letették Móron az Ábrahám János Református Óvoda és Mini Bölcsőde alapkövét

Népszerű ajánlatok

/MTI fotó/Krizsán Csaba/

A Magyar Távirati Iroda közleményéből:

    Soltész Miklós államtitkár Móron az Ábrahám János Református Óvoda és Mini Bölcsőde alapkőletételén azt mondta, hogy a református egyház összességében 38,4 milliárd forintból, országosan 71 helyszínen 220 csoportszobát újíttat fel vagy építtet. Ezek 5500 férőhelyet jelentenek, közülük 3500 teljesen új óvodai férőhely.

    Soltész Miklós említette, hogy Mór után nemsokára a közeli Bakonycsernyén az evangélikus egyház fog óvodaépítésbe kezdeni.

    Az eseményen Törő Gábor, Fejér megye 2-es választókerületének az áprilisi választáson újrainduló fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az egyházak “legalább olyan jó fenntartók, mint az állam, ha nem jobbak”. Megjegyezte, hogy az állam és az egyházak kapcsolata évek óta kiváló, amit bizonyít ez a beruházás is.

    A sajtóanyag szerint az 560 négyzetméteres épületben két óvodai és egy mini bölcsődei foglalkoztatót, ezen felül egy tornaszobát, egy többfunkciós helyiséget, sószobát és logopédia szobát alakítanak ki a kiszolgáló helyiségek és irodák mellett. A csoportszobákhoz részben árnyékolt, burkolt teraszok és egy nagy, parkosított és felszerelt óvodai és bölcsődei játszóudvar készül. (MTI)

/MTI fotó/Krizsán Csaba/

Írj Te először kommentet "Letették Móron az Ábrahám János Református Óvoda és Mini Bölcsőde alapkövét"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*