Három embercsempészt fogtak Bakonycsernyén

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Pixabay.com/

A gyanú szerint a három férfi tíz migránsnak nyújtott segítséget abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján a Fejér megyei rendőrök 2022. március 8-án 11 óra 10 perckor a 8208-as számú úton, Bakonycsernye határában állítottak meg egy svéd honosságú járművet, amelyet egy ukrán állampolgárságú sofőr vezetett.

A járműben tíz felnőtt férfi utazott, akik közül három személy az intézkedés alól kivonta magát, és elfutott. Őket jelenleg is nagy erőkkel keresik a rendőrök.

Az utasok – akik magukat afgán, illetve szír állampolgárnak vallották – sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták, és előállították a rendőrségre.

Az autó előfutója egy lengyel honosságú gépjármű volt, amelyben két fehérorosz állampolgárságú férfi utazott. A rendőrök a jármű sofőrjét és utasát is elfogták, és további intézkedések végett előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – közölte a  Police.hu oldalon a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Írj Te először kommentet "Három embercsempészt fogtak Bakonycsernyén"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*