Rendszeresen közlekedett rendszám nélküli autóval

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció!/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki többszöri rendőri igazoltatást követően közlekedett rendszám nélküli autóval.

A vádirat szerint a 46 éves férfi 2021 márciusában megvett egy autót. Ugyanezen a napon, amikor az esti órákban a kocsival közlekedett, egy rendőri igazoltatás során kiderült, hogy azt korábban ideiglenesen kivonták a forgalomból. Az intézkedő rendőrök ezért a kocsi rendszámtábláit elvették.

A férfi ezt követően továbbra is rendszeresen használta a rendszám nélküli autót.

2021. április 8-án Csókakőn, egy nappal később Nagykovácsiban, majd április 11-én hajnalban Budapesten, a délelőtti órákban pedig már Székesfehérváron vonták ellenőrzés alá a rendőrök, és minden esetben büntetőeljárást kezdeményezték vele szemben. Az autót a legutolsó intézkedéskor le is foglalták tőle.

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés mellett közúti járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta – tájékoztatott bennünket Palkovitsné dr. Kész Anikó, a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Kiemelés tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "Rendszeresen közlekedett rendszám nélküli autóval"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*