Embercsempészt fogtak Csókakőnél – Képgalériával

Népszerű ajánlatok

/Fotó: police.hu/

A moldáv állampolgárságú sofőr megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól, de az egyenruhások menekülés közben elfogták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. szeptember 20-án 17 óra 25 perckor a 81-es számú főút 22-es kilométerénél, Csókakő térségében akartak ellenőrizni egy román honosságú gépkocsit.

A jármű 46 éves moldáv sofőrje megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól és az autóból kiszállva elmenekült a helyszínről, azonban az egyenruhások azonnal a férfi nyomába eredtek és rövid időn belül, a helyszín közelében elfogták.

A kocsiban tizenegy férfi utazott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tájékoztatott bennünket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotók: police.hu

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*