A móriak és a kispestiek együtt koszorúztak

Népszerű ajánlatok

/Kép forrása: Facebook/Kispesti Magazin – Fotó: Getto Márton/

A Kispesti Magazin Facebook oldalán számolt be arról, hogy móriak is koszorúztak, emlékeztek hétvégén Budapesten a Wekerle Napok keretében – ebből idézünk:

“A XXX. Wekerle Napok keretében, az első polgári származású magyar miniszterelnök halálának 100. évfordulóján koszorúzták meg Wekerle Sándor szobrát a Kós téren.

A koszorúzási ünnepségen Wekerle szülővárosának (Mór) képviseletében, a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) meghívására, Buza Ernő, a Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány kuratóriumi elnöke és Balogh Tibor kuratóriumi tag vett részt.

Kispest Önkormányzata nevében Gajda Péter polgármester, Varga Attila és Vinczek György alpolgármester, a WTE képviseletében pedig az egyesület jelenlegi és korábbi elnöke, Somlói Judit és Nagy Tamás helytörténész rótta le kegyeletét.

Buza Ernő arról beszélt, hogy Wekerle emléke, nagysága, munkássága, mind az államférfié, mind a politikusé, mind pedig a tudósé, az elmúlt évtizedekben méltatlanul a feledésé lett, de nemzete végre kezdi felfedezni, értékelni őt, és elismerni, hogy munkásságának köszönhetően, annak alapjain épülhetett a polgári társadalom. Ennek a hálának és elismerésnek az egyik szép példája, hogy a Kós téren a móriak és a kispestiek közösen hajtanak fejet Wekerle Sándor első magyarországi köztéri szobra előtt.”

 

A teljes bejegyzés – képekkel – itt látható!

Írj Te először kommentet "A móriak és a kispestiek együtt koszorúztak"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*