Wekerle Díjátadó és Tudományos Konferencia lesz Móron

Népszerű ajánlatok

/A korábbi kép illusztráció – Fotó: Nagy Pál/

Wekerle Sándor halála 100. évfordulóján Wekerle Centenáriumi Év rendezvénysorozattal tiszteleg a dualizmus háromszoros miniszterelnöke, pénzügyi szakembere, az MTA tagja életműve előtt szülővárosa, Mór és a nevét viselő alapítvány.

Augusztusban – nagy érdeklődés és kormányzati részvétel mellett – centenáriumi díszünnepségre, grafikai és fotókiállítások megnyitóira és egy új könyv bemutatójára is sor került.

A rendezvénysorozat következő kiemelt eseménye Móron a Wekerle Sándor közgazdasági és tudományos életműdíjak átadása és a “Sikeres válságkezelés a 21. században” témakörben megrendezésre kerülő tudományos emlékkonferencia.

Az életműdíjak átadására idén ötödik alkalommal kerül sor a pénzügyi és közgazdaságtudományi területen kiemelkedő teljesítményt felmutató egyetemi oktatók, közgazdászok számára.

A korábbi díjazottak: Lentner Csaba, Bencsik Andrea, Csath Magdolna, Báger Gusztáv tudományos életműdíjasok, valamint Somai József, Somogyi Sándor, Bod Péter Ákos és Pogány Erzsébet közgazdasági életműdíjasok jelentős mértékben hozzájárultak a Kárpát-medencében a közgazdaságtudományok oktatásához és fejlődéséhez.

Az emlékkonferencián hat előadás hangzik el, amely Wekerle Sándor, kora válságmenedzsere példáját és a mai időszak kihívásait kapcsolja össze.

A konferencia kiemelt előadója Nagy Márton, miniszterelnöki gazdasági főtanácsadó, aki aktuális témában: Minimálbér-emelés – mi lesz a vállalkozásokkal? címmel tart előadást. Részletek az alapítvány honlapján találhatók.

 Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

 

Forrás: OS

 

Írj Te először kommentet "Wekerle Díjátadó és Tudományos Konferencia lesz Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*