Fejér Megye Díszpolgára lett Szloboda Istvánné volt nagyvelegi polgármester

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Facebook/Fejér Megyei Önkormányzat/

A Fejér Megyei Önkormányzat 2021. szeptember 10-én pénteken rendezte az idei Megyenapot Nádasdladányban.

Ennek keretében díszközgyűlést tartottak, ahol a legrangosabb megyei elismerést, a „Fejér Megye Díszpolgára” kitüntető címet is átadták.

Idén ezt Dr. Sárkány Ágnes (a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály és a Sürgősségi Betegellátó Osztály és Belgyógyászati Intenzív Részleg osztályvezető főorvosa)  és  Szloboda Istvánné (volt nagyvelegi polgármester – a szerk.) vették át a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől, Dr. Molnár Krisztiántól.

Szloboda Istvánné tevékenységének méltatása a Megyei Közgyűlés honlapján olvasható – idézzük:

Szloboda Istvánné Nagyvelegen született és nevelkedett, később családot is ott alapított és állt munkába. 1983. február 1-től nyugdíjba vonulásáig közel három évtizeden keresztül először tanácselnökként, majd a rendszerváltást követően polgármesterként vezette szülőfaluját.

Ez idő alatt megélt rengeteg változást, összevonást, átalakítást, de igyekezett minden döntésével, cselekedetével a települése érdekeit szolgálni. Rendkívüli nyitottság, segítőkészség jellemezte, s alázat a munkája, a rá bízott település és az ott élők iránt.

Felelősségtudata átlépte Nagyveleg határait is, hiszen több cikluson keresztül töltötte be a Móri Többcélú Kistérségi Társulás Egészségügyi Bizottságának elnöki tisztségét, és a Fejér Megyei Önkormányzat által alapított Megyei Kölcsön Alap tagságát. Széles látóköre egész pályáján végig kísérte, hiszen aki ismeri tudja, hogy polgármesteri feladatán túl egyszerre volt művelődésszervező, családi események lebonyolítója, vitázó szomszédok békítője.

Kitartó szolgálata példaként állítható a közigazgatásban dolgozók elé.”

 

Forrás: fejer.hu

Írj Te először kommentet "Fejér Megye Díszpolgára lett Szloboda Istvánné volt nagyvelegi polgármester"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*