Túl hangos a szomszéd? – Tájékoztató Mór város zajvédelmi rendeletéről

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Pixabay.com/

A Móri Polgármesteri Hivatal az alábbiakat tette közzé – idézzük:

Tisztelt Lakosság!

A nyári időszakban fokozott problémát jelent az ingatlanok karbantartása és az ebből fakadó zajos tevékenységek (kertépítési és ingatlan-fenntartási munkák, pl.: fűnyírás, gallyazás, barkácsolás stb.), melyek a szomszédok nyugalmát nagyban zavarhatják.

Erre tekintettel ezúton tájékoztatjuk Mór város lakosait, hogy Mór Városi Önkormányzat a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló 31/2021. (VII.6.) önkormányzati rendeletében a következők szerint határozza meg a zajjal járó tevékenységre vonatkozó előírásokat.

A rendeletben foglaltak szerint:

Lakóterületi ingatlanokon épületen kívül és az ingatlanok közvetlen közelében lévő közterületeken magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő más nyugalmának zavarására alkalmas zajkeltéssel járó tevékenységek végzése (zöldfelület-fenntartási és kertépítési tevékenység, zajtkeltő gépek és gépesített kéziszerszámok, eszközök használata)

vasárnap és munkaszüneti napon nem megengedett.

A rendelet be nem tartása, megsértése esetén annak megszegőit a Hivatal figyelmeztetéssel, ismételt szabályszegés esetén pedig közigazgatási hatósági eljárás keretében közigazgatási bírság kiszabásával szankcionálja.

Kérjük Önöket, hogy – mindannyiunk békés együttélése érdekében – vasárnapokon és munkaszüneti napokon zajrendeletünk betartására fokozott figyelmet fordítsanak!

Az önkormányzati rendelet ide kattintva  érhető el.

További információt Remport Orsolya hatósági ügyintéző nyújt a 06-22/560-805 telefonszámon.”

 

Forrás:mor.hu

 

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "Túl hangos a szomszéd? – Tájékoztató Mór város zajvédelmi rendeletéről"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*