/Kajszibarack – Forrás: wikipedia, fotó:Fir0002/
Talán ma is érdekesek lehetnek a Mórral és környékével kapcsolatos régi híradások, érdekességek… – mint például ez az újságcikk, amely 1987-ben íródott az akkori Móri Állami Gazdaságról:
„Rostos ivólevek
Rostos ivólevekkel bővítette termékeinek választékát a Móri Állami Gazdaság. 35 millió forintos költséggel feldolgozóüzemet épített, s „Móric” néven őszibarack-, kajszi-, meggy- és szilvalé palackozást kezdte meg.
Mivel rostos gyümölcslevekből nagy a választék a hazai boltokban, a móriak termékeik különleges minőségével és alacsony árával igyekeznek versenyképesek lenni. A dobozos csomagolás helyett az olcsóbb palackozást választották, a minőséget pedig úgy szavatolják, hogy az optimális érési állapotban leszedett gyümölcsöt — saját 400 hektáros ültetvényük termését — már a szüretet követő órákban feldolgozzák.
A „Móric” rostos ivólevekből az idén 4 ezer hektolitert készítenek, jövőre 10— 15 ezer hektoliternyit küldenek a boltokba és a gyermekélelmezési vállalatoknak, azt követően pedig már (évi 30 ezer hektolitert palackoznak.
Az 1988-as idényben újabb feldolgozott termékkel jelenik meg a piacon a gazdaság, megkezdi a Nyugat- Európában keresett aszeptikus — csíramentes — gyümölcsvelő előállítását. Ezt a terméket elsősorban exportra szánja. (MTI) „
Forrás:Library.hungaricana.hu/ Észak-Magyarország, 1987. október (43. évfolyam, 231-257. szám) / 1987-10-03 / 233. szám
Kiemelések tőlem – a szerk.
Írj Te először kommentet "„Rostos ivólevek” a Móri Állami Gazdaságból"