Kombinált lövészeti Európa-bajnoksággal avatják fel a csákberényi lőteret

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Pixabay.com/

Kovács Zoltán, az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos avatta fel Csákberényben a Vérteserdő Zrt. 100 hektárnál nagyobb lőterét, melyen pénteken kezdődik a 13. FITASC Kombinált Lövészeti Európa-bajnokság.

Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, a száz hektárnál nagyobb kiterjedésű lőteret 65 millió forintból alakították ki egy korábbi legelő helyén. A beruházást a világkiállítás szervezői 50 millió forinttal támogatták.

A lőtér a teljes területen lehetőséget ad korongvadászatra, 4 kiépített pályán pedig gyorsított korongvadászat versenyekre. Ezeken kívül két trap pálya, két 50 méteres futóvadpálya, valamint egy 20 lőállásos 200 méteres állóvadpálya várja a sportág képviselőit.

A kombinált lövészeti szakág egyesíti a koronglövészetet és az álló célokra, valamint futócélra történő golyólövészetet. Célja, hogy minél szélesebb körben tegye próbára a versenyző lőképességeit.

Magyar Csaba, a Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke elmondta, a 13. FITASC Kombinált Lövészeti Európa-bajnokságon 13 ország 130 versenyzője szerepel.

-MTI-

 

A versenyt július 9-11. között rendezik – a szerk.

Írj Te először kommentet "Kombinált lövészeti Európa-bajnoksággal avatják fel a csákberényi lőteret"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*