Bogyay Katalin: fontos üzenet minden nőnek a Nők Magyarországért Díj

Népszerű ajánlatok

/Bogyay Katalin, nagykövet, a Magyar ENSZ Társaság elnöke, Magyarország 15. Állandó ENSZ képviselője, az UNESCO 36. Közgyűlésének elnöke, a Nők Magyarországért Klub egyik alapítója beszél a Nők Magyarországért Klub díjának idei meghirdetésén a Design Terminálban 2021. május 13-án. – MTI fotó/Szigetváry Zsolt/

A koronavírus-járvány idején a munkájukban helytálló nőket díjazza a Nők Magyarországért Klub az idén is. A “Fáradhatatlanul a frontvonalban” címmel megjelentetett felhívásra csütörtöktől bárki bárkit jelölhet – jelentette be Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, a Design Terminalban.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, a díjjal azokat a nőket, “hősöket” kívánják reflektorfénybe állítani, akik – sokszor amellett, hogy a családjukról is gondoskodnak – azért szolgálnak az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen, vagy akár bolti eladóként, hogy mások élete élhetőbb legyen.

A miniszter arra kért mindenkit, keressenek a környezetükben a járvány idején is fáradhatatlanul dolgozó nőket, és jelöljék őket a díjra. Hozzátette: a tavalyi felhívásra csaknem 500 jelölés érkezett, és idén legalább ennyire számítanak. Mint mondta, a jelöltekről most is közönségszavazást tartanak, a fődíjasok pedig – az elismerés mellett – kategóriánként 5-5 millió forintban részesülnek.

  Bogyay Katalin, (mint ismeretes Bogyay Katalin móri származású, itt járt általános és középiskolába is – a szerk.) a Magyar ENSZ Társaság vezetője, a klub egyik alapítója a díjat fontos üzenetnek nevezte minden magyar és külföldi nő számára. A Magyarországot mintegy huszonöt éve külföldön képviselő diplomata azt hangoztatta, mindig tisztelettel beszélt azokról a női mozgalmakról, nőkről, akik kreativitással, innovációval Magyarországon “mindig megtalálják a megoldást”.

Ahol a világban a nők hangsúlyosan részt vettek a koronavírus elleni védekezés megszervezésében, vagy ahol részt vettek a politikában, ahol a kabinetben női miniszterek ülnek és családpolitikával foglalkoznak, sokkal erősebb a szociális háló, a nők “közös megoldásokat keresnek és nem az ellentétekre építenek” – mondta.

Felterjesztéssel élhet gyakorlatilag bárki; magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek, szakmai testületek, intézmények a https://www.nokmagyarorszagert.hu/dij/ oldalon június 30-áig. A díjra egészségügyi, szociális, oktatási, továbbá egy nyitott, “egyéb” kategóriában lehet jelölni.

-MTI-

Bogyay Katalinnal készített idei riportunk 1. és 2. része:

“Bennem csak jó érzések vannak Mórral kapcsolatban…” – interjú Bogyay Katalin nagykövettel – 1. rész.

„Fontos, hogy honnan indul és mit visz magával az ember az életbe…” – interjú Bogyay Katalin nagykövettel – 2. rész.

 

Írj Te először kommentet "Bogyay Katalin: fontos üzenet minden nőnek a Nők Magyarországért Díj"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*