Lezárult a „Wekerle Sándor Szabadidőközpont BMX és görkorcsolyapálya építése” című projekt

Népszerű ajánlatok

Lezárult a Wekerle Sándor Szabadidőközpont BMX és görkorcsolyapálya építése” című projekt – tájékoztatott bennünket a fejlesztésről Mór Város Önkormányzata.

Közleményükben ezt írták róla:

A 30,56 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megtörtént a Wekerle Sándor Szabadidőközpont BMX pálya infrastrukturális fejlesztése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.

A TOP7.1.116H0941.1 kódszámú, „Többfunkciós tér” című pályázati felhívás keretében Mór Városi Önkormányzat lehetőséget kapott a Wekerle Sándor Szabadidőközpont területén egy BMX és görkorcsolyapálya kialakítására.

A Wekerle Sándor Szabadidőközpont számos sportrendezvény és kulturális esemény helyszínéül szolgál. A helyi fiatalok az otthonról történő kimozdulása érdekében,a természetben tartott programok növelésével egy nagyobb fokú aktivitás veheti kezdetét.

Az ifjúság számára a környezeti és fenntarthatósági elemeket figyelembe véve egy olyan tér kialakítására van szükség, ahol a háttérinfrastruktúrának köszönhetően megtalálhatják maguknak a multifunkcionális szabadidő megfelelő eltöltését. A szabadidős közösségi terek kihasználásával a baráti társaságok számos sportolási lehetőségek közül választhatnak.

A beruházás megvalósításával a szabadidőközpont további sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít,ezzel növelve a fiatalok városban maradását.

A sportrendezvényekre látogató sportolók és a kulturális eseményekre látogató vendégek számára egy vonzó városkép kialakítása hozzájárul más településekről történő betelepülésre. A beruházás közvetlen haszonélvezői a gyermek és fiatal felnőtt korosztály.

Közvetve viszont a teljes lakosságra hatással lesz,mely segíti a fiatalok helyben maradását, esetleg környező településekről történő ideköltözésüket. A projekt megvalósításával a szabadidőközpont további sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít,ezzel növelve szabadidős programok szervezésére alkalmas rendezett területet.

A tervezés során olyan műszakiszakmai tartalom került meghatározásra,mely biztosítja a fenntarthatóságát a projekt műszaki tartalmának.

Írj Te először kommentet "Lezárult a „Wekerle Sándor Szabadidőközpont BMX és görkorcsolyapálya építése” című projekt"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*