Elsős beiskolázás a Móri Radnótiban – Kajos Péterné iskolaigazgatóval beszélgettem

Népszerű ajánlatok

/Kajos Péterné iskolaigazgató/

 Korábban megszokhattuk, hogy minden év ezen időszakában hirdették meg a móri általános iskolák a nyílt napokat, beiskolázási tájékoztatókat, iskolacsalogatókat a leendő elsősöknek és szüleiknek. Ilyenkor személyesen találkoznak az érdeklődők a leendő tanítókkal is. Idén a járvány miatt ez is másként alakult, online tájékoztatók voltak.  Azzal a céllal kerestem meg mind a négy iskola igazgatóját, hogy e riportokkal is segítsük az informálódást,  iskolaválasztást, valamint kicsit bepillantsunk az intézmények életébe.

-Hány elsős osztályt terveznek indítani, kik lesznek  az osztályfőnökök, napközis nevelők? Röviden bemutatná őket?

A Móri Radnóti Miklós Általános Iskolában a 2021/2022-es tanévben két első osztályt szeretnénk indítani. A leendő elsős tanító nénik:  Kaiserné Lukács Edit – Nagyné Király Judit,  Laki Csilla – P. Tóth Ágnes.

Kaiserné Lukács Edit nagy tapasztalattal, kiváló módszertani tudással rendelkező pedagógus. Határtalan türelemmel, megértéssel viszonyul a kisgyerekekhez. Párja Nagyné Király Judit, aki rendkívül határozott, következetes tanító. Angol szakosként ő fogja tanítani az osztályban az angol nyelvet. Laki Csilla több évtizedes tanítói múlttal rendelkezik, magas színvonalú oktató – nevelő munkát folytat. Nagyon sikeresen foglalkozik a gyerekek művészeti nevelésével. Párja P. Tóth Ágnes, aki pozitív szemléletével, élményszerű tanításával sikerélményhez juttatja a diákokat. Az osztályban a délutáni foglalkozások mellett ő fogja tanítani az angol nyelvet.

-Néhány mondatban összefoglalva: miért válasszák a 2021/2022-es tanévben beiratkozó leendő kisdiákok (illetve szüleik) Önöket? 

A Radnóti iskola csodálatos környezetben, szép külsővel és hangulatos, igényes belső tereivel szeretetteljes légkört biztosítva várja a leendő első osztályosokat. Célunk, hogy az itt tanuló gyerekek játékos, nyugodt légkörben töltsék napjaikat.

Iskolánk több specialitással rendelkezik.

-Nemzetiségi német nyelv oktatása: Azért érdemes a Radnótiban a német nemzetiségi tagozatot választani, mert színvonalas, sokszínű tanórákon jól felkészült tapasztalt némettanárok oktatnak. A gyerekek sok versenyen vehetnek részt, 8. év végén helyben nyelvvizsgát tehetnek, cserediákként németországi testvériskolánkban gyakorolhatják a nyelvet. Nemzetiségi tánccsoportban eleveníthetik fel a sváb hagyományokat.

-Ének-zene oktatása angol idegen nyelvvel kiegészítve: Az ének-zene tagozatot azért érdemes a Radnótiban választani, mert minőségi, jó hangulatú tanórákon kiváló ének-zene tanárok foglalkoznak a gyerekekkel. A zenei tanulmányok során fejlődik a ritmuskészség és mozgáskoordináció. Az ezen a tagozaton tanuló diákok életre szóló közös élményt kapnak, az éneklés során az egyéni gátlásaik feloldódnak, zeneértő, művészetek iránt fogékony felnőtté válnak.

-Matematika tagozat angol vagy német idegen nyelvvel: A matematika tagozatot azért érdemes választani a Radnótiban, mert a matematikára az életben mindig szükség lesz. A gyerekek a játékokon keresztül észre sem veszik, hogy mennyire egyszerű, élményszerű a matematika, melynek megértését segítik a modern, digitális eszközök és logikai játékok. Tanóra keretében sakkozhatnak és informatikát tanulhatnak. A kiváló tanáregyéniségek segítségével eredményesebben teljesítik a tanulók a matematika felvételit.

A felsorolt tagozatok közül mindegyik választható, bármelyik tanító párosnál.

-Egy iskola színvonalának – nyilván sok más szempont mellett – egyik fokmérője, hogy szerepelnek diákjaik a különböző tanulmányi, sport és egyéb, az iskolai élettel kapcsolatos versenyeken, megmérettetéseken.   Melyeket tartja legnagyobb sikereiknek az utóbbi egy-két évben akár térségi-megyei, akár országos szinten?

A Radnóti iskola már 13 éve módszertani központként működik a térségben. Intézményünk az elmúlt években számtalan országos, regionális, térségi, megyei, körzeti és városi megmérettetésen bizonyította az idejáró diákok teljesítményén keresztül, hogy sikeres. Kimagasló eredményeket értünk el magyar és német nyelvi versenyeken, a matematika-logika-robotika területen, az ének-zene és a képzőművészetek terén, ÖKO iskolaként természettudományokban és sportban. Rendszeres résztvevői vagyunk a városi rendezvényeknek, színvonalas műsorokkal tesszük emlékezetessé az ünnepi alkalmakat. Az országos kompetencia méréseken a legjobban teljesítő intézmények között szerepelünk. A nyolcadik osztályosok felvételijén tanulóink mindig az élvonalban vannak.

A Radnóti iskola egyike annak a 38 intézménynek az országban, amelyek Minősített Tehetséggondozó Műhelyként tevékenykednek, számtalan lehetőséget nyújtva az idejáró gyerekek tehetségének kibontakoztatására. Célunk az, hogy minden kisgyerek számára találjunk egy olyan területet, ahol szívesen tevékenykedik és sikeres lesz.

A versenyeredmények mellett legbüszkébbek az idejáró radnótis gyerekekre vagyunk.

Várjuk szeretettel a leendő elsősöket!

 

                                                                      Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Elsős beiskolázás a Móri Radnótiban – Kajos Péterné iskolaigazgatóval beszélgettem"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*