Quaddal és utánfutóval gazdagodtak a járási mentőcsoport tagjaként a fehérvárcsurgói önkéntesek

Népszerű ajánlatok

/Fotó: katasztrófavédelem/

A KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében egy-egy quadot és utánfutót kapott a móri járási mentőcsoport tagjaként a fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltó egyesület valamint a martonvásári járási mentőcsoportból a váli önkéntes tűzoltó egyesület. Emellett Fejér megyéből még egyéni védőruházatot és gyakorló ruházatot vehetett át három járási mentőcsoport képviselője.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országosan összesen negyvenöt quadot és hozzá tartozó utánfutót szerzett be, amelyeket önkéntes mentőszervezeteknek ad át üzemeltetésre. A terepmintázatú gumiabroncsokkal ellátott terepjáró jármű az önkéntes polgári védelmi szervezetek többcélú beavatkozó eszköze. A jármű kialakítása, technikai paraméterei szélsőséges időjárási és terepviszonyok között is lehetővé teszik a kárhelyszínek megközelítését, alkalmasak arra, hogy a beavatkozó állományt és a védekezéshez szükséges eszközöket a kárhelyszínre szállítsák vele, továbbá képes utánfutó vontatására. A járművön és az utánfutón lévő anyagok és eszközök biztonságosan rögzíthetőek, a quadok képesek szélsőséges terepviszonyok között, kevésbé teherbíró talajon, valamint meredek emelkedőkön is közlekedni. A vonóerőtől kezdve a kapaszkodóképességen át az üzembiztonságig a jármű minden tulajdonsága azt a célt szolgálja, hogy a gépjárművezető és a felszerelések biztonságosan megérkezzenek a bevetés helyszínére, majd a beavatkozás végeztével onnan az állomáshelyükre. A járművet a kövek, ágak okozta sérülések elleni védelem érdekében gallytörő ráccsal és védőlemezekkel látták el. A quadok és az utánfutók együttes értéke megközelíti a kétszázmillió forintot.

A projekt keretében hetvenhat szervezet összesen hatszáznegyven garnitúra általános gyakorló védőruházatot is átvehet – a szettbe egy-egy dzseki, mellesnadrág, normál és téli sapka, kabátból és nadrágból álló esővédő, illetve két rövidujjas póló tartozik. Mindezeken felül harminchárom önkéntes csapatnak háromszázhúsz bevetési védőruházatot, -sisakot, -kámzsát, -kesztyűt és -csizmát is átadnak. A ruházati termékek összértéke meghaladja a kétszázmillió forintot. Fejér megyéből az enyingi járási önkéntes mentőcsoport tagjaként a lajoskomáromi, és a dunaújvárosi járási mentőszervezet részéről a pentelei önkéntes tűzoltó egyesület, valamint a martonvásári járási mentőcsoport tagjaként az Ercsi Polgári Őrség részesült ruházati támogatásban – tájékoztatott bennünket Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Írj Te először kommentet "Quaddal és utánfutóval gazdagodtak a járási mentőcsoport tagjaként a fehérvárcsurgói önkéntesek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*