Székesfehérvárra utazik? Ezeken a közterületeken kell maszkot viselni!

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Pixabay.com/

Szigorodnak a járványvédelmi szabályok országosan, így Székesfehérváron is. A legújabb járványügyi korlátozó intézkedések értelmében a 10 ezer főnél nagyobb létszámú településeken helyi döntéssel kell kijelölni azokat a közterületeket, ahol kötelezővé teszik a maszk használatát. Szerdán éjféltől ez több forgalmas, a távolságtartás biztosítására nem alkalmas területen kerül bevezetésre.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig országosan bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azaz továbbra is maszkot kell viselni például a közösségi közlekedési eszközökön, az üzletekben és a rendelőkben.  A legújabb rendelkezések alapján a 10.000 főnél nagyobb lakosságú településeken ki kell jelölni azokat a közterületeket, ahol  ezt kötelezővé teszik.

Székesfehérvár közigazgatási területén szerdán éjféltől a következő területeken kötelező a maszkviselés: a történelmi Belvárosban, valamennyi közterületi, valamint nyilvánosan elérhető parkolóban – különösen a bevásárlóközpontok, üzletek, a kórház, a rendelőintézet és valamennyi egészségügyi intézmény parkolójában –, az autóbusz-állomás és a vasútállomás egész területén, az összes buszmegállóban, az iskolák, óvodák, bölcsődék bejárata előtti területeken, a játszóterek területén a gyermeket kísérő felnőttek számára, valamint a kutyafuttatókban a gazdák számára. A maszkhasználatot a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrizni fogja.

A következő lépés a minden közterületre vonatkozóan kötelező maszkviselés elrendelése lenne, ezt azonban Székesfehérvár Önkormányzata szeretné elkerülni. A felelősségvállalás jegyében dr. Cser-Palkovics András polgármester szabálykövető együttműködést kér a fehérváriaktól és minden, a város közterületeit használó személytől. A helyzetet egy hét múlva értékelik.

A rászorulók és a hátrányos helyzetű családok továbbra is igényelhetnek védőmaszkot az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Sütő utca 12. szám alatti irodájában. Ehhez egy rövid átadás-átvételi lapot kell kitölteni. Igény szerint több védőmaszkot is biztosít a központ, amely hétfőn 8-16, kedden 12.30-16, szerdán 8-18, csütörtökön 8-16, pénteken pedig 8-13 óra között tart nyitva.

Forrás:OKK Fehérvár

 

Fotók:Facebook/Székesfehérvár Megyei Jogú Város hivatalos oldala

Írj Te először kommentet "Székesfehérvárra utazik? Ezeken a közterületeken kell maszkot viselni!"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*