Közterületi maszkviselés és egyéb rendelkezések Móron – Polgármesteri tájékoztató

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay.com/

Fenyves Péter, Mór Város polgármestere az alábbiakat tette közzé Facebook oldalán – idézzük:

“Tisztelt Móri Polgárok!

A kormány értékelte Magyarország járványügyi helyzetét és az eddig meghozott intézkedéseket, ennek alapján megállapította, hogy a már meghozott intézkedések fenntartása mellett, újabb védelmi intézkedések bevezetése vált szükségessé.

A kormány 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szól.

A maszk viseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek azzal, hogy tízezer főnél nagyobb település egyes közterületein a maszk viselése kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata.

Elkészítettem a meghozandó önkormányzati rendelet tervezetet, amely javaslatot tesz a kijelölendő területekre. Ezek a területek a következők:

– Mór város közigazgatási területén 6. életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles: a városi piacon, az autóbusz pályaudvaron a kocsibeállások várakozási területein, a városban kijelölt összes autóbusz megállóhelyen, és a Vértes utcai kutyafuttató területén, orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az orrot, szájat folyamatosan elfedje.

A fenti rendelettervezetet, véleményezésre megküldtem a képviselő-testület tagjainak, a beérkezett javaslatok alapján 2020. november 12-én hirdetem ki a végleges formába öntött önkormányzati rendeletet.

Az érvénybe lépett kormány rendelet alapján a Wekerle Sándor Szabadidőközpont, és a külső sportpályák a versenyszerű sportok számára nyitva marad. A sportolókon kívül a lakosság nem veheti igénybe a létesítményt.

Egyéni sportolás számára és móri sportegyesület részére edzések, és sportrendezvények céljából igénybe vehető a létesítmény. Természetesen nézők a rendezvényeket nem látogathatják. Az egyéni sportolás számára a külső sportterületek 8-16 óráig látogathatók.

2020. november 12-e a Szociális Munka Napja. A korábban megszokott formában nem tudjuk ünnepelni együtt a Szociális munkásokkal ezt a napot. A Képviselő-testület döntése értelmében, a holnapi napon a dolgozók számára kifizetésre kerül az egy havi javadalmazásuknak megfelelő összeg.

Megköszönöm eddigi áldozatos munkájukat, amire az elkövetkezendő időben is nagy szükség lesz.

A vonatkozó kormány rendelet értelmében Mór város területén a helyi személyszállítást ingyenesen vehetik igénybe az egészségügyi dolgozók, a védekezésben részt vevő személyek.

A városunk játszótereit azok fertőtlenítését a városgondnok úr intézkedései szerint rendszeresen elvégezzük.

A Képviselő-testület korábbi döntésének megfelelően a Radnóti Miklós Általános iskola udvarán nem kerül felállításra a műjégpálya.

A kormány rendelet hatálya 30 napra terjed ki, 2020. december 11-ig, Ezért, az első és második Advent vasárnapi tervezett rendezvények elmaradnak.

A meghozott rendelkezések azzal a céllal születnek, hogy városunk intézményeinek működőképességét megőrizzük. Kérek mindenkit a szabályok maradéktalan betartására.”

Tisztelettel:

Fenyves Péter

Polgármester

 

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "Közterületi maszkviselés és egyéb rendelkezések Móron – Polgármesteri tájékoztató"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*