Új eszközökkel gazdagodtak a móri és környékbeli tűzoltók

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

Az idén ismét hétszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem az országban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között, emellett külön forrásra az önkormányzati tűzoltóságok is pályázhattak. A járványhelyzetre való tekintettel az elnyert felszereléseket, berendezéseket, védőeszközöket nem ünnepélyes rendezvényen, hanem szűkebb keretek között, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon vehették át az érintettek.

Ebben az évben a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó huszonhét egyesület, a baracsi, a bodajki, a csákberényi, a csákvári, a csókakői, a dégi, a fehérvárcsurgói, az iszkaszentgyörgyi, az isztiméri, a lajoskomáromi, a lovasberényi, a magyaralmási, a mezőfalvai, a móri, a pázmándi, a pentelei, a polgárdi, a pusztaszabolcsi, a sárosdi, a sárszentmihályi, a seregélyesi, a székesfehérvári és a velencei, Bács-Kiskun megyéből a kunszentmiklósi, a dunavecsei és a szalkszentmártoni, valamint Tolna megyéből a simontornyai önkéntes tűzoltó egyesület összesen csaknem huszonöt millió forintos támogatásban részesült. Szintén sikeresen pályázott az alcsútdobozi, a bicskei, a martonvásári, a tabajdi, a váli és a vértesboglári önkéntes tűzoltó egyesület.

Az önkéntes mentőszervezetek közül a megyei önkéntes mentőszervezet tagjaként a vértesboglári önkéntes tűzoltó egyesület, a járási mentőcsoportok részéről pedig a bicskei és a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület pályázott sikeresen.

A pályázati lehetőséggel az önkormányzati tűzoltóságok is éltek.  Ennek köszönhetően Fejér megyéből a bicskei, a móri, a polgárdi és a váli önkormányzati tűzoltóság összesen csaknem tizenötmillió forintos támogatást nyert el.

Az összesen majdnem félmilliárd forintot érő eszközöket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központilag szerezte be. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó szervezetek a napokban vehették át az elnyert eszközöket.

Az önkéntesek és az önkormányzati tűzoltóságok a többi között védőeszközöket, tűzoltó készülékeket, nyomó- és szívóoldali felszereléseket, kéziszerszámokat, szakfelszereléseket, tűzoltótechnikai és műszaki mentési eszközöket, jelző- és világítóberendezéseket, EDR-rádiókat és tartozékaikat vehették át. A kiosztott felszerelések között a vágásbiztos öltözékek, benzinmotoros láncfűrészek, hidraulikus feszítővágók, légzőkészülékek, védőkesztyűk és -sisakok, sugárcsövek, valamint tömlők éppúgy megtalálhatók, mint a gyorsdarabolók, magassági ágvágók, búvár- és zagyszivattyúk, különböző létrák, illetve a kereső- és kézilámpák – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados szóvivő.

 

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "Új eszközökkel gazdagodtak a móri és környékbeli tűzoltók"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*