Kéménytűz Bodajkon

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület/

A lerakódott korom és kátrány izzott egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának kéményében még szeptember 28-án este Bodajkon.

A kürtő tetején már lángok csaptak ki. A helyszínre a város önkéntes tűzoltói érkeztek ki elsőként, akik a móri önkormányzati tűzoltókkal a tisztítónyíláson át kotorták ki a füstelvezetőt. A teljesen eldugult kéményben a lerakódott égésterméket egyórás munkával törték át és tisztították ki a kürtőt. Végül a székesfehérvári hivatásos egységgel együttműködve, hőkamerával győződtek meg a füstelvezető hőmérsékletének fokozatos csökkenéséről.

A hűvösebb éjszakákon már van olyan háztartás, ahol begyújtanak a szilárd tüzelésű fűtőberendezésekbe. Ezeket a kéményeket évente ellenőriztetni szükséges. A kéményseprőipari tevékenység a lakosság részére ingyenes, így a kötelező felülvizsgálatért és szükség esetén a tisztításért nem kell fizetni, ám nagyon fontos, hogy családja biztonsága érdekében még a fűtési szezon előtt szakemberrel ellenőriztesse a kéményt és a fűtőberendezést.

Forrás:Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Írj Te először kommentet "Kéménytűz Bodajkon"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*