156 új parkoló a székesfehérvári kórház közelében

Népszerű ajánlatok

/Fotó:OKK Fehérvár/

Harminc százalékkal bővült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház körül található parkolók száma. A kormány támogatásából megvalósuló fejlesztés első ütemében 156 új parkolót alakítottak ki a Seregélyesi út és a Kikindai utca találkozásánál. Jövő hétfőtől „próbaüzemben” már használható is lesz.

Elkészült a kórház körüli parkolóbővítés első üteme. Ennek keretében 156 új parkolóhelyet alakítottak ki a Seregélyesi úton.  A pénteki bejáráson Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház körül lévő parkolószám bővítése egy régi és jogos igény volt mind a betegek, mind a látogatók és a dolgozók részéről. A Seregélyesi úton, az Orvosok Házával szembeni területet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége ingyenes használatba adta a kórház részére közparkoló építésére. A kormány támogatásának köszönhetően rövid idő alatt készült el az első ütemben tervezett 156 parkoló, amelyben négy mozgássérült parkolóhelyet is kialakítottak.

A szükséges engedélyeztetések még folyamatban vannak, de már jövő héttől, “próbaüzemben” használható lesz a 156 új, ingyenes parkolóhely, jelentette be dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere hozzátette, amint az időjárás engedi, megkezdődik a zöldfelület telepítése is: 32 facsemetét ültetnek el ősszel. A kórház körüli parkolási lehetőségek tovább bővülnek, a második ütem közbeszerzése lezárult, ezzel további 52 parkolóhely létesül a régi iparvágány helyén, a Bem József és a Hunyadi utcák összekötésével. A két parkoló megépítésével 208 férőhellyel bővül a Kórház környezetében kialakított ingyenes parkolók száma.

Nemcsak a betegeknek, a hozzátartozóknak, hanem a kórház dolgozóinak is segítséget jelent a parkolóhelyek bővítése. Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház megbízott főigazgatója jelentősnek nevezte a harminc százalékos növekedést.

Törő Gábor országgyűlési képviselő köszönetet mondott Székesfehérvár Önkormányzatának a fejlesztésért, ami a Modern Városok Programban kapott helyet. A kórház körüli parkolóhely-bővítés nemcsak a fehérváriakat, hanem a megye lakosságát is szolgálja. Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy egy régi terv valósulhat meg ezzel a fejlesztéssel. A kórház környékén könnyebb lesz a parkolás, és ez az itt élőknek is megoldja a problémáját. Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége főigazgatója hozzátette: a Seregélyesi úton, az Orvosok Házával szembeni területet a kirendeltség mint, fenntartó, ingyenes használatba adta a kórház részére közparkoló építésére, majd a műszaki átadást és használatbavételi engedélyek beszerzését követően a kórház üzemeltetésre átadja az önkormányzat részére a területet.

A 156 új, ingyenes parkoló már szeptember 7-től „próbaüzemben” működik, így birtokba vehetik az autósok.

 

Forrás:OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "156 új parkoló a székesfehérvári kórház közelében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*