Megújul a 8126-os Söréd-Csákvár út egy további szakasza

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Nagy Pál/

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A program keretében Fejér megyében az 8126-os jelű Söréd-Csákvár-Bicske összekötő út 4,5 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. Az összekötő út felújítása a TOP-1.3.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében I.” elnevezésű projekt eleme, melyet a társaság 2,339 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 4,5 kilométeren újul meg az 8126-os jelű út. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A Söréd-Csákvár-Bicske összekötő út a 14+000-ás és 18+466-os kilométerszelvények között újulhat meg.

A megújuló szakasz a zámolyi körforgalomtól Csákvár irányába a 2019-ben felújított szakaszhoz csatlakozik, másik vége pedig Csákvár belterületén a Szabadság térig tart.

A felújítás során a meglévő burkolat marása után új kötő- és kopóréteget építenek a szakemberek, rendezik a padkákat és a vízelvezető rendszert, új burkolati jeleket festenek fel és kicserélik a KRESZ táblákat is. A szakasz külterületi részén a meglévő buszmegállók helyén bazaltbeton burkolatú buszöblöket építenek ki, továbbá Csákvár Zámoly felőli végén forgalomcsillapító szigetet, a Bokréta utcánál pedig gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Fejér megyében mintegy 55 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Írj Te először kommentet "Megújul a 8126-os Söréd-Csákvár út egy további szakasza"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*