Kerékpárút és zarándokút épül Mór-Bodajk között

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció/

Móron a Dózsa György utca felújított szakaszának csütörtöki átadóján Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke arról is beszélt, hogy sikerrel pályáztak a Mór és Bodajk közötti  kerékpárút építésére.

A Fejér Megyei Közgyűlés ma délelőtt tartott közgyűlést. A testületi ülésre (melyre előzetesen meghívást kaptunk) beterjesztett írásos anyagban ez is szerepel – idézzük:

“Tájékoztatom a Tisztelt Közgyűlést, hogy a TOP-1.2.1-16-FE1-2019-00007 azonosítószámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című támogatási kérelmünket a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság 2020. július 7. napján kelt értesítésében jóváhagyta, melynek következtében a projekt keretében szükséges megindítani a „Kerékpárút kialakítása Mór-Bodajk térségében” című közbeszerzési eljárást.

Azóta lezajlott a közgyűlés, és Fejér megye honlapján Dr. Molnár Krisztián az alábbiakat nyilatkozta – szöveghűen idézzük:

“- Sikerrel pályázott a Fejér Megyei Önkormányzat 709 millió forintos forrásra, amelyből Mór és Bodajk között egy kerékpár utat és a zarándokok számára egy gyalogutat fogunk kiépíteni.

Ez egy régi vágyunk, Bodajk számunkra egy fontos szakrális hely, amelyet Mórral fogunk összekötni az elkövetkező időszakban. Már a tervezés is folyamatban van, a megvalósításhoz szükséges első fontos döntés a mai, hogy még a nyár folyamán elindíthassuk a közbeszerzéseket és minél előbb meg tudjuk valósítani a projektet- hangsúlyozta az elnök.”

 

Mihelyt újabb és részletesebb információink lesznek, jelentkezünk – a szerkesztő.

1 komment a "Kerékpárút és zarándokút épül Mór-Bodajk között"

  1. Gremsperger Zsuzsanna | július 17, 2020 på 13:53 | Válasz

    A Gaja völgyi táborban állatok táboroznak, üvöltöznek, ordítoznak, ezzel teljesen megmérgezve az ott lakók nyugalmát!!! A tulajdonosnak nincs annyi esze, hogy szabályozza a hangoskodás időtartamát! Este 21 óra után csend legyen egy természet védelmi területén!! Oly nagy kérés lenne??? 😤

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*