Móri nyomozót és fodrászt díjazott a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Népszerű ajánlatok

/A Móri Rendőrkapitányság – Fotó:Nagy Pál/

“A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2020. március 19-re összehívott küldöttgyűlését a járványügyi veszélyhelyzet miatt elhalasztotta.

Ismételten 2020. június 30. napjára tűzte ki a küldöttgyűlés időpontját.

A Gazdaság Házában megtartott kamarai küldöttgyűlés ünnepi részében 7 díjat adományozott az FMKIK vezetése példaértékű tevékenységet végző vállalkozóknak, ill. a gazdaság védelmében közreműködő Fejér Megyei Rendőrkapitányság állományában levő rendőr hadnagynak.

A küldöttgyűlés díszvendége, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közreműködött a kamarai díjak átadásában.

Postumus Életműdíjban részesült Jüllich Ádám, a Jüllich Glas Holding Zrt. elnöke, alapítója.

Életműdíj-ban részesült Simon István, a Simon Plastics Kft. ügyvezetője (Kőszárhegy) és Minárovits János, az Albacomp RI Kft. ügyvezetője.

Az ünnepélyes részt követően a kamara küldöttei megtárgyalták az FMKIK 2019. évi munkaterv és a költségvetés teljesítéséről szóló beszámolót, az FMKIK 2019. évi mérlegbeszámolóját és eredmény kimutatását, valamint a 2020. évi szakmai és költségvetési üzleti tervet.

Az FMKIK Ellenőrző Bizottsága valamennyi dokumentumot, beszámolót és tervet véleményezett a küldött testület számára.

FMKIK hét díjat adományozott, kilenc gazdasági szereplő számára.

1. Az „Életműdíj”-at postumus Jüllich Ádámnak, a Jüllich Glas Holding Zrt. elnökének, alapítójának adományozták.

„Életműdíj”-at kapott Simon István, a Simon Plastics Kft. ügyvezetője (Kőszárhegy) és Minárovits János, Albacomp RI Kft ügyvezetője (Székesfehérvár).

2. A „Fiatal Vállalkozói Díj”-at László Zoltán, a Lászlóvill Kft. ügyvezetője érdemelte ki.

3. Az „Innovációs Díj”-at a Karsai Holding Zrt-nek adományozta az FMKIK.

4. „Kamarai munkáért díj” – elismerő oklevélben részesült Fülöp Ilona, egyéni vállalkozó.

5. Az „Iparos Mester Vállalkozói Díj”-at Ertl Ferencné, móri mesterfodrász kapta.

6. „Fejér megye gazdasága védelméért díj”-ban Ruff Dorina rendőr hadnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, Móri Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály nyomozótisztje részesült.

7. A „Kiss József Építőipari Nívódíjat”-at Puska Józsefnek, az Eudeal Plusz Kft. ügyvezetőjének adományozta az FMKIK.

A móri díjazottakról:

Ertl Ferencné Rozália, férfi-női fodrász, női fodrász mester, a több mint 50 éves eddigi pályafutása során, tevékenységével szakmai rangot ért el, kivívta környezete elismerését.

17 évesen szerzett szakmunkás bizonyítványt, kiváló eredménnyel. 1983-ban mestervizsgát tett, 1990-től vállalkozó.

Az idén 70 éves mester szakmai munkásságát ismeri el a kamara az Iparos Mester Vállalkozói Díjjal.

Ruff Dorina r. hadnagy 2016-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozótisztjeként. 2018. januárjától a Móri Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztályára került nyomozótiszti beosztásba, ahol jelenleg is ellátja szolgálati feladatait.

Munkáját nagy hozzáértéssel, önállóan, szakszerűen végzi. Fiatal kora ellenére problémamegoldási készsége kiemelkedő, munkatársaival való kapcsolatát az együttműködés, segítőkészség jellemzi, magatartása példamutató.

Az elmúlt időszakban több, sorozatjellegű ügyben végzett eredményes vizsgálói tevékenységet, amelyek közül említést érdemel két ügy is.

Az ügyészségen van már vádemelési javaslattal az a tavalyi ügy, amelyben az elkövető, pályázatírás ígéretével 64 vállalkozástól/magánszemélytől vett fel különböző összegeket, s a sértetteknek valótlan nyertes pályázatokról, és az ezzel kapcsolatos állami támogatás megnyeréséről számolt be.

Valójában azonban a pénz átvételét követően elmaradt a teljesítés.

Ruff Dorina szintén tavaly fejezte be egy csalás bűntette miatt folytatott eljárást, amelyben az ismeretlen elkövető a sértett bankszámlájának adatait jogtalanul megszerezte, majd átutalást kezdeményezett egy erre a célra létrehozott számlára, a jogtalanul átutalt összeg felvételére pedig külföldön került sor. A bűncselekmény iratanyaga vádemelési javaslattal szintén a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek került továbbításra.

Ruff Dorina r. hadnagynál jelenleg is több hasonló jellegű eljárás van folyamatban, többek között ilyen a 8 rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vizsgálata, valamint az online térben üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a vizsgálata. Mindkét eljárás sorozatjellegű és várhatóan
az idei év első felében vádemelési javaslattal befejezésre kerülnek.”

Részlet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sajtóközleményéből

(Forrás:fmkik.hu)

Írj Te először kommentet "Móri nyomozót és fodrászt díjazott a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*