Folytatódik a Söréd-Csákvár út fejlesztése, Bakonycsernyén záportározó épül

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

Több mint 2,8 milliárd forint Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) származó pluszforrás érkezett Fejér megyébe, ebből 14 településen valósulnak meg újabb fejlesztések – jelentette be a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke pénteki székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Molnár Krisztián közölte, hogy ez a már korábban megkapott forrásokon felüli támogatás, a sikeres lobbitevékenység eredménye.

A tizennégy pályázat 2,843 milliárd forint támogatást jelent és a Fejér megyében élők életminőségét javítja négy területen: óvoda- és bölcsődefejlesztés, turisztika, felszíni csapadékvíz-rendezés és útfejlesztés – tette hozzá.

A megyei elnök a projektek közül kiemelte a Bakonycsernye által kapott 360 millió forintot, amelyből záportározó épül, és így végleges megoldást jelenthet az elmúlt évtizedekben többször tapasztalt, villámárvizek okozta gondokra a községben.

Szót ejtett a Söréd-Csákvár útszakasz felújításának folytatásáról is, amely az újabb, 539 millió forintos támogatásból Csákvárig megépülhet. Megjegyezte: a Magyar Közút már lefolytatta a közbeszerzést a kivitelezésre, a munka így kora őszre elkészül.

-MTI-

Kiemelések tőlem – a szerk.

Móri fejlesztésről is beszélt a Megyei Közgyűlés elnöke, arról itt olvashat:

276 millióból újul meg a Lamberg-pince és környezete

Írj Te először kommentet "Folytatódik a Söréd-Csákvár út fejlesztése, Bakonycsernyén záportározó épül"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*