Hamarosan nyitnak a móri játszóterek

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Nagy Pál/

Fenyves Péter, Mór polgármestere az alábbiakat tette közzé Facebook oldalán a móri korlátozások további feloldásával (pl. játszóterek) kapcsolatban a mai napon /más egyéb információkkal is/ – változtatás nélkül közöljük:

“Tisztelt Móriak!

A kormány döntése értelmében 2020. május 18-tól megnyithatók a játszóterek városunkban. Városgondnokunk irányításával folynak a megnyitáshoz szükséges előkészületi munkák. (fertőtlenítés, takarítás, fűnyírás)

Jövő héten hétfőre, a KRESZ park a Dózsa utcai játszóterek, Szent István parkban lévő játszótér, Vértes utcai játszóterek kinyitásra kerülnek. A keddi napra városunk összes játszótere használható lesz.

Gondoskodni fogunk a rendszeres fertőtlenítésről és takarításról.

Kérem a Tisztelt szülőket, hogy a játszótereken történő tartózkodáskor tartsák be a 1.5 méteres meghatározott távolságtartást. Tudom, hogy gyermekek esetében ez nem lesz egyszerű dolog, de törekedjünk a szabályok betartására.

Gyermekintézményeinkben egyre több gyermek ellátását végezzük, Napsugár Óvoda 11 fő, Pitypang Óvoda 13 fő, Meseház Óvoda 8 fő, bölcsődében 25 fő kisgyermeket látunk el. Az e heti adatokból látszik, hogy egyre több szülő dolgozik munkahelyén. Az elkövetkező hetekben további növekedés várható.

Jövő hét hétfő reggel, munkatársaimmal s a Volán szakembereivel megbeszélést tartunk, annak érdekében, hogy visszaállíthassuk a helyi járatos autóbusz menetrendet a munkanapokon alkalmazott rend szerint.

Járványügyi felügyelet alatt jelenleg 37 fő tartózkodik otthonában.

A kijárási korlátozás megszüntetése adta lehetőséget kihasználva, megnyitottam a teljes-körű árusítási lehetőséget a városi piacon. A helyszíni ellenőrzésem során azt tapasztaltam, hogy számos esetben a vásárlók nem tartják be a távolságtartás szabályait, és nem használnak arcvédő maszkot. Az elkövetkezendő heti piaci napon, a piacfelügyelet szigorú elhelyezési rendet fog meghatározni a kereskedők számára. Számos standnál zsúfoltság alakult ki, ami nem megnyugtató.

Az elkövetkezendő hétvégén szabadon látogathatók a város turisztikai területei, ezért a megnövekedett látogatószám megjelenése további fegyelmezett szabály betartást igényel.

Munkatársaink sikeresen végrehajtották a város által biztosított muskátli akciót. Számosan visszaküldték a kihelyezett növényekről készült fotókat, amelyek bizonyítják, hogy közterületről jól látható módon helyezték el azokat.

Köszönöm mindazoknak, akik a virágok egész évi gondozásával hozzájárulnak városunk szépítéséhez.

A vonatkozó kormány rendelet értelmében továbbra is kötelező a száj és az orr eltakarására használatos textília használata az üzletekben, orvosi rendelőbe, közösségi közlekedésben. Az idős ügyi ellátásban az eddig jelzett minden igényt ki tudunk elégíteni.

Ezen a héten levélben köszöntöttem a 95. születésnapját ünneplő Maráczi Ferencet, aki családja körében ünnepelte születésnapját. Kívánom, hogy jó egészségben töltse napjait.

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy az érvényben lévő szabályok betartásával segítsük a járvány megszüntetését.

Tisztelettel:

Fenyves Péter
Polgármester”

Írj Te először kommentet "Hamarosan nyitnak a móri játszóterek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*