Átadták a Várpalota és Szápár közti út megújult szakaszát

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció/

A Magyar Távirati Iroda közleménye:

“Átadták a Szápárt Várpalotával összekötő utat csütörtökön, amely a Magyar Falu Program keretében újult meg.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az átadást követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a tavaly megkezdett fejlesztési programnak köszönhetően idén több mint 160 útszakasz újul meg az országban.

Ismertetése szerint: a Szápár és Várpalota közötti 1,6 kilométeres útszakasz felújítása 152 millió forintba került.

A Magyar Falu Programban tavaly 165 útszakasz újulhatott meg 430 kilométeren, 50 milliárd forintból. Az idén ugyancsak 50 milliárd forint jut a programból útfelújításra – jegyezte meg a kormánybiztos.

A Magyar Falu Program első eleme a helyi életminőséget javító fejlesztéseket jelenti. Ilyen például az utak, járdák, óvodák felújítása, buszvásárlás. Ezekre tavaly 60 milliárd forint jutott – mondta a kormánybiztos.

A program másik eleme az úgynevezett falusi csok, amelyből eddig több mint 7 ezer család kapott támogatást, a harmadik az alacsonyabb rendű, állami fenntartású utak fejlesztését tartalmazza – mondta Gyopáros Alpár.

Mint mondta, az idén idult program a nagyfelületű útburkolat-javítási munkákra. Erre az idén 7 milliárd forintot, majd évente 10 milliárd forintot biztosítanak, reményeik szerint évente 400-500 kilométeren tudják majd javítani ebből a burkolatot.”

Írj Te először kommentet "Átadták a Várpalota és Szápár közti út megújult szakaszát"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*