Az egyházi programok is elmaradnak augusztus 15-ig Móron és környékén – istentiszteletek és misék online követhetők

Népszerű ajánlatok

/A képeken balról jobbra: Kapucinus templom Mór, Református templom Mór, Evangélikus templom, Pusztavám/

A katolikus, a református és az evangélikus felekezetek továbbra sem tartanak gyülekezeti összejöveteleket Székesfehérváron (valamint Móron és a környéken sem – a szerk.). 

A kormány legutóbbi járványügyi rendelkezései alapján augusztus 15-ig töröltek minden egyházi programot. Az egyházi szertartások továbbra is online követhetők.

A kormány legutóbbi járványügyi rendelkezései alapján a Székesfehérvári Egyházmegye augusztus 15-ig törölt minden központi, egyházmegyei programot. A www.szfvar.katolikus.hu honlapon közzétett tájékoztató szerint az Egyházmegyei Hivatal nem lát lehetőséget arra, hogy a plébániák a bérmálkozókat fel tudják készíteni a bérmálkozásra, és a bérmálás szentségének ünnepélyes (szentmise keretében) kiszolgáltatását sem tudják megtartani.

Áldozócsütörtökön (május 21.) azt kérik, hogy az egyházmegye hívei családjuk körében tartsák meg 17-19 óra között az egyházmegye közös (szentség) imádását. Ahol lehetőség van, a plébános atyák, illetve világi munkatársaik online vezessék, segítsék a szentségimádást, közös imádságot.

A gyülekezést tiltó szabály nem teszi lehetővé hagyományos, nagyobb létszámú programjaik megtartását sem.  Az egyházmegye úgy döntött, hogy az elmaradó programok szervezési és lebonyolítási kiadásait átcsoportosítják a járványügy miatti nehézségek enyhítésére.

A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa is ülésezett május 4-én; azt kérik a gyülekezetektől és a lelkipásztoroktól, hogy továbbra se menjenek templomba és ne tartsanak istentiszteleteket a gyülekezeti közösség részvételével. A hit megélésére, a vallás gyakorlására a híveknek továbbra is lehetőséget biztosítanak a világhálón megjelenő bejelentkezések, közvetített istentiszteletek. Székesfehérváron az www.albaref.hu honlap, valamint a Széchenyi úti reformátusok YouTube csatornája segíti a helyieket.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa arra kérte híveit, hogy változatlanul tekintsék érvényesnek március 14-i kérésüket arra vonatkozóan, hogy az evangélikus gyülekezetekben ne tartsanak templomi istentiszteleteket és egyéb, hétközi alkalmakat a gyülekezeti tagok fizikai jelenlétével.

Forrás:OKK Fehérvár

Ribárszki Ákos evangélikus lelkész Facebook oldalán alábbiakat írta:

“Istentiszteleti alkalmaink továbbra is csak online formában lesznek elérhetőek. Amint a közösségi kapcsolattartás biztonságosabbá válik, újra kinyitjuk a templomainkat. De addig kérjük a türelmüket. Imádkozzunk a betegekért, orvosokért, olvassuk a Szentírást, énekeljünk, hallgassuk a vasárnapi online istentiszteleteket.”

A Református Egyház közleménye:

https://www.reformatus.hu/egyhazunk/vigyazzunk-egymasra-tovabbra/?fbclid=IwAR3RqI9WVXPF3QsWGC3_UzEe66FFZiuH8I5quuMAgr8LkxEoJGnOJEy3bNo

A Református Egyház Mór Facebook oldala:

https://www.facebook.com/refmoor/?epa=SEARCH_BOX

A Móri Római Katolikus Egyház Facebook oldala:

https://www.facebook.com/moriplebania/

Írj Te először kommentet "Az egyházi programok is elmaradnak augusztus 15-ig Móron és környékén – istentiszteletek és misék online követhetők"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*