Határozatlan időre lezárták a Gaja-völgyi Tájcentrumot

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Nagy Pál/

Továbbra is érvényben van a húsvéti hosszú hétvégén bevezetett zárás a Gaja-völgyi Tájcentrumban. Fejér megye egyik legvonzóbb turisztikai célpontját egyelőre nem látogathatják a kirándulók a járvány miatt. A területet a szakszemélyzet, a polgárőrök és szükség esetén rendőrök is vigyázzák, az intézkedés visszavonásig érvényes.

A húsvéti hosszú hétvége óta átmenetileg zárva tart a varázslatosan szép, természeti értékeiről híres Gaja-völgy a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt. A zárásról tábla figyelmeztet a bejáratoknál. Az érintett polgármesterekkel történt egyeztetés után a látogatási tilalmat a területre beosztott, rendészeti képesítéssel rendelkező szakszemélyzet a települések polgárőreivel és – szükség esetén – a rendőrség igénybevételével ellenőrzi. A lezárt területekre való belépés feljelentést vonhat maga után – tájékoztat a VADEX Zrt.

A vadgazdálkodási és erdészeti társaság korábban szintén lezárta a Soponyai Ökocentrumot – beleértve az Erdészeti-Vadászati Múzeumot is –, a Fácános Hotelt, a Gilice Erdei Iskolát, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkot, a Bence-hegyi kilátót, valamint a Fehérvárcsurgói Bársony-házat.

Ezen közjóléti területek lezárása határozatlan ideig tart, a feloldásról a járványügyi helyzetet mérlegelve a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója dönt, illetve hatósági intézkedést követően akár további területek lezárása is elképzelhető.

Forrás:OKK Fehérvár

1 komment a "Határozatlan időre lezárták a Gaja-völgyi Tájcentrumot"

  1. Miért nem lehet egyedül futni a Gaja-völgyben?
    Ha más futót, túrázót látok, nagy ívben kikerülöm vagy csak nem megyek 10m-nél közelebb hozzá.
    Még a parkolót sem használnám, csak hadd fussak az erdőben, mint a vírus előtt minden hétvégén!

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*