Vádat emeltek a csókakői kisgyermekre támadó kutya gazdáival szemben

Népszerű ajánlatok

/Fotó:police.hu/

“A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival és nővel szemben, akiknek a kutyája 2019. július 1-jén, egy Fejér megyei településen kiszabadult az ingatlanról, rátámadt a kiskorú sértettre, akinek életveszélyes sérüléseket okozott.

A vádirat szerint a vádlottak a kutyáikat etették, amikor a felújítás alatt lévő hiányos kerítésen az egyik állat az utcára szökött, rátámadt a kétéves sértettre, aki az édesanyjával a vádlottak ingatlana előtt sétált. A gyermek anyja a sértettet az ölébe vette, azonban a kutya kitépte őt a kezeiből, és az út túloldalára rángatta. Az anya a sértettet újra a karjába vette, azonban a kutya ismét a gyermekre támadt, az arcát marcangolta. Az édesanyja kiáltására az egyik vádlott az állatot nyakörvénél fogva elhúzta a gyermektől.

A kiskorú sértett életveszélyes állapotba került, többek között nyílt koponyacsonttörés, valamint tüdőzúzódás miatt műtéti ellátásra szorult. A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, ahol életmentő beavatkozást hajtottak rajta végre.

A vádlottak a kerítés felújításakor nem gondoskodtak arról, hogy a kutyák az utcára ne juthassanak ki, nem tanúsították a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést, amelynek következtében a kiskorú sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A főügyészség vádiratában a terheltekkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Az esetről itt olvashatják a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közleményét:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/keteves-gyermekre-tamadt-egy-kutya-csokakon

Írj Te először kommentet "Vádat emeltek a csókakői kisgyermekre támadó kutya gazdáival szemben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*