Koronavírus-járvány: móri intézkedések, korlátozások

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Pixabay/

Fenyves Péter, Mór polgármestere az alábbi közleményt adta ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

“Tisztelt Móri Polgárok!

A Kormány által március 13-án bejelentett iskolai változások, a bezárás és a digitális munkarend bejelentését követően egyeztettem a móri bölcsőde és óvodák vezető szakembereivel, valamint a közétkeztetést végző intézmény vezetőjével. Az egyeztetést követően polgármesterként az alábbi intézkedéseket hoztam meg március 16-a hétfő 0:00 órától:
Bár városunkban továbbra sem tudunk koronavírussal igazoltan fertőzött betegről, de úgy gondolom, a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedésekre szükség van:

Március 16., hétfő 0:00 órától az önkormányzati fenntartású bölcsődében és óvodákban rendkívüli szünetet rendelek el Móron a 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2.§ alapján.

Tekintettel arra, hogy nem tud minden család gyors megoldást találni, hétfőtől ügyeleti rendet működtetnek majd az óvodákban és bölcsődében. Minden óvoda és a bölcsőde ügyeletet tart. Az ügyelet napi időpontja megegyezik az adott szervezeti egység szokásos napi nyitva tartásával. Ez az ügyelet később is működni fog, és meghatározott rend szerint fogadják majd a gyermekeket, ha szükséges. Ennek mikéntjéről az intézményvezetők adnak majd tájékoztatást a szülőknek.
A bölcsőde és óvodák bezárását a megelőzés céljából az intézményvezetők és a szakemberek egyöntetűen támogatták, azonban tisztában vagyunk azzal, hogy ez a döntés sok esetben nem hozza egyszerű helyzetbe a családokat.
Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök, úgy a móri szakemberek és jómagam is azt kérjük, lehetőség szerint ne a nagyszülők vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyermekekre, hiszen leginkább rájuk nézve veszélyes a vírus.

Ezzel egyidejűleg kérem a munkáltatókat, amennyiben megoldható, tegyék lehetővé a kisgyermekes munkavállalóknak az otthoni munkavégzés, az úgynevezett “home office” lehetőségét. 

Számos családban nagy segítség a gyermekek közétkeztetésének lehetősége, így ezt a továbbiakban is biztosítani fogjuk mindazoknak, akik erre rászorulnak a helyben kialakult szokásos rend szerint.

Egyéb területek vonatkozásában is döntéseket hoztam, illetve az alábbiakról tájékoztatom Önöket:
Hétfőn 0:00 órától – az ellátottak védelme érdekében is – átmenetileg bezárjuk a Szociális Alapszolgáltatási Központban az időseknek biztosított nappali szociális ellátást. Az étkeztetést az azt igénylők számára azonban folyamatosan biztosítjuk az igazgató intézkedése szerint. Az intézmény hétfőn délelőtt még ügyeletet tart, hogy mindazokat fogadni tudja, akik addig nem értesülnek az intézkedésről.

A Lamberg-kastély muzeális kiállító helyein és minden telephelyén a látogatás szünetel. A könyvtár ügyeleti rend szerint működik az igazgató által meghatározott rend szerint.

A Wekerle Sándor Szabadidőközpont minden egysége zárva tart.

Az előttünk álló napokban, ahogy ígértem, folyamatosan egyeztetni fogok az érintett vezetőkkel, szakemberekkel, a kormányhivatallal és a rendészeti szervekkel.

Fontosnak tartom ismét hangsúlyozni, jelenleg sem tudunk városunkban igazoltan fertőzött koronavírusos betegről, a ma meghozott intézkedések a megelőzést szolgálják, hiszen a legfontosabb ezekben a napokban a fertőzési gócpontok kialakulásának megelőzése. Nyomatékosan kérem, hogy a következő időszakban mind a felnőttek, mind a gyermekek kerüljék a csoportos találkozásokat és az együttléteket!
A legfontosabb a móri emberek egészsége és biztonsága.
Bár ezek az intézkedések megváltoztatják mindennapjainkat, türelmet, higgadtságot és körültekintést kérek mindenkitől.

Hiszem, hogy mi, móri emberek együtt, közösen túljutunk ezen a krízisen! 

A korlátozó intézkedések visszavonásig érvényesek.”

Fenyves Péter s.k.
Mór Város Polgármestere

 

Forrás:mor.hu

Írj Te először kommentet "Koronavírus-járvány: móri intézkedések, korlátozások"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*