/Fotó:provertes.hu/
Ezúttal egy finom régi, hagyományos édességgel foglalkozunk, mely akár főételnek is megteszi:
Hozzávalók: burgonya, liszt, só, zsír, búzadara (mindenből ízlés szerint, ki hogy szereti)
Elkészítés:
„Megfőzzük héjában a krumplit, majd áttörjük. Adunk hozzá sót, liszttel elmorzsoljuk (kb. 3 marék liszt ehhez a mennyiséghez) és egy marék búzadarát teszünk bele. Zsírt forrósítunk egy lábasban és folyamatos keveréssel pirítani kezdjük a tésztát.
Eleinte fedő alatt, majd később fedő nélkül, hogy megpiruljon. Ha csomósnak látjuk, pici búzadarát és zsírt adjunk hozzá. Restre sütjük, ilyenkor az étel alja kicsit keményebb, odakap, sötétebb lesz a színe is, és ízlés szerint tálaljuk.
A legjobb hozzá a régi, köcsögös aludttej, de finom hideg tejjel, joghurttal, kefírrel, ízlés szerint édes lekvárral. ”
Forrás:provertes.hu
Írj Te először kommentet "Régi, hagyományos ételek Móron és környékén – Krumplis smarni"