Régi, hagyományos ételek Móron és környékén – Krumplis smarni

Népszerű ajánlatok

/Fotó:provertes.hu/

Ezúttal egy finom régi, hagyományos édességgel foglalkozunk, mely akár főételnek is megteszi:

Hozzávalók: burgonya, liszt, só, zsír, búzadara (mindenből ízlés szerint, ki hogy szereti)

Elkészítés:

„Megfőzzük héjában a krumplit, majd áttörjük. Adunk hozzá sót, liszttel elmorzsoljuk (kb. 3 marék liszt ehhez a mennyiséghez) és egy marék búzadarát teszünk bele. Zsírt forrósítunk egy lábasban és folyamatos keveréssel pirítani kezdjük a tésztát.

Eleinte fedő alatt, majd később fedő nélkül, hogy megpiruljon. Ha csomósnak látjuk, pici búzadarát és zsírt adjunk hozzá. Restre sütjük, ilyenkor az étel alja kicsit keményebb, odakap, sötétebb lesz a színe is, és ízlés szerint tálaljuk.

A legjobb hozzá a régi, köcsögös aludttej, de finom hideg tejjel, joghurttal, kefírrel, ízlés szerint édes lekvárral. ”

Forrás:provertes.hu

Írj Te először kommentet "Régi, hagyományos ételek Móron és környékén – Krumplis smarni"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*