Átadták a Söréd-Bicske közti 8126-os út megújult szakaszát

Népszerű ajánlatok

/Archív kép a 8126-os útról Csákberény és Csákvár között/

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-bana Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Fejér megyében a 8126-os jelű Söréd-Bicske összekötő út 13,6 kilométeres szakasza teljeskörűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság1,800 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében két szakaszban, 13,6 kilométeren újult meg a 8126-osjelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft.mintegy nettó 1,102 milliárd forintból készítette el a beruházást.

Az összekötő út érintett szakaszainak teljes körű felújítása során, a 0+000és 11+124-es kilométerszelvények között, illetve a 11+460 és 14+000-áskilométerszelvények között a kivitelező a meglévő burkolat profilba marása és a lokális hibák kijavítása után teljes felületen új kötőréteget és kopóréteget épített. A vízelvezető rendszer is megújult, az árkokat és átereszeket kitisztították, az új burkolat mellé új padka is készült.

A szakemberek teljes körűen felújítottak négy hidat, Söréd település előtt forgalomlassító sziget épült és az autóbuszöblöket is átépítették. Az elhasználódott KRESZ táblákat kicserélték, a szükséges helyeken új táblákat helyeztek ki, továbbá tartós burkolati jeleket festettek fel.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Fejér megyében 54,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 8126-os jelű Söréd-Bicske összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán, 2020. január 10-én a vendégeket dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Beszédet mondott Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos és országgyűlési képviselő, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő. A beruházás részleteit Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója ismertette.

Lapunkat fentiekről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztály tájékoztatta.

Írj Te először kommentet "Átadták a Söréd-Bicske közti 8126-os út megújult szakaszát"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*