Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Móron

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció/

Társasházi lakásban riasztott a szén-monoxid-érzékelő december 19-én éjszaka Móron.

A város önkormányzati tűzoltóinak mérőműszere is kimutatta a mérgező gázt a fürdőszoba levegőjében. A szén-monoxid a gázbojler működése közben áramlott vissza a lakásba. Személyi sérülés nem történt.

A gázszolgáltató munkatársa is a helyszínre érkezett.

A szén-monoxid-mérgezés egyszerűen megelőzhető! Évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse szakemberrel gázüzemű fűtőberendezését (például kazán, átfolyós vízmelegítő, konvektor, bojler).

Vegyék igénybe az ingyenes lakossági kéményseprői szolgáltatást, figyeljenek a kémények állapotára, háztartási hulladékot, műanyagot, lakkozott és festett fát ne égessenek a tüzelőberendezésben. Gondoskodjanak a lakás megfelelő szellőztetéséről, a levegő-utánpótlásról.

Az új, jól szigetelő ajtókba és ablakokba szereltessenek résszellőzőt. A szén-monoxid legtöbbször akkor alakul ki, ha a nyílt égésterű fűtőeszköz elhasználja a szoba levegőjét az égéshez, és nem biztosított a levegő-utánpótlás. Mivel egy megfelelően működő fűtőeszköz is bármikor meghibásodhat, ezért tanácsos kiegészítő védelemként egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt beszerezni.

Az alábbi linken található érzékelők megfelelő biztonságot nyújtanak: https://katasztrofavedelem.hu/application/uploads/documents/2019-09/63824.pdf

Fentiekről Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatta lapunkat.

Írj Te először kommentet "Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*