Hulladékudvar épül Móron

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció! – Fotó:nol.hu/

A négy megye 143 települését összefogó Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2019. november 25-én tartotta alakuló ülését Székesfehérváron, a Városháza Dísztermében.

A Társulás fő feladata a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítása mellett továbbra is a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztését szolgáló, bruttó 23,2 milliárd forint összegű uniós és kormányzati támogatású projekt megvalósítása. A projekt keretében 2019. október végéig beszerzésre került 231 ezer darab hulladékgyűjtő edényzet, amellyel a közszolgáltatók a lakosság által szelektíven gyűjtött háztartási hulladék gyűjtését és szállítását is meg tudják oldani várhatóan 2020. év második félévétől. Beszerzésre került továbbá 89 db új hulladékgyűjtő és -szállító jármű, amelyekkel a Társulás területén közszolgáltatást biztosító cégek hiányos járműparkjának pótlása, illetve bővítése megtörtént.

Folyamatban van 19 db egyéb hulladékkezelést szolgáló gép beszerzése, amelyek a megépülő két nagy hulladékkezelő központ tevékenysége során fognak hasznosulni.

A Székesfehérváron, valamint Adonyban épülő regionális hulladékkezelő központok kivitelezése a terveknek megfelelően történik, a konkrét építési tevékenységek várhatóan 2020. február-március hónapban indulnak.

A kivitelezés keretében nyolc hulladékudvar építésére is sor kerül 2020. és 2021. években Oroszlány, Mór, Székesfehérvár, Budakeszi, Polgárdi, Gárdony, Dunaújváros, Dunaföldvár városokban, biztosítva az adott térség településein élő lakosság kiszolgálását.

Forrás:OKK Fehérvár

Hogy mi a hulladékudvar? ITT megtudhatja!

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*