Vádemelés egy móri nővel szemben súlyos baleset okozásáért

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Ügyészség/

“A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a móri nővel szemben, aki egy komáromi kereszteződésben nem adott elsőbbséget a menetrend szerinti autóbusznak, emiatt azzal ütközött, egyik utasa súlyosan sérült.

A vád szerint a móri nő személyautóval 2018. április 29-én, a kora esti órákban, Komáromban, a Téltemető utcában haladt, amikor a Koppánymonostor utcát érintő kereszteződésben nem adott továbbhaladási elsőbbséget egy autóbusznak. Emiatt az autóbusz a személygépkocsi jobb oldalának ütközött.

Az autó jobb első ülésén utazó sértettnek testszerte súlyos zúzódásai, sorozatos bordatörése, agysérülése keletkezett, kétoldali mellűri vér-és levegőgyülem alakult ki. A sérülések tényleges gyógytartama 3-4 hónap, továbbá a bekövetkezett sérülések súlyos egészségromlásként értékelendők.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre, valamint a közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 149.252,- Ft. bűnügyi költség viselésére.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

Írj Te először kommentet "Vádemelés egy móri nővel szemben súlyos baleset okozásáért"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*