Az egyik móri bankfiók igazgatója lett Székesfehérvár új alpolgármestere

Népszerű ajánlatok

/Fotó:OKK Fehérvár/

Vasárnap délután jogerőssé vált az önkormányzati választások fehérvári végeredménye, ami lehetővé tette a polgármester számára az alakuló közgyűlés összehívását, így október 25-én, pénteken 14 órakor megalakul az új testület Székesfehérváron.

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében jelentette be Dr. Cser-Palkovics András polgármester az általa a Közgyűlésnek javasolt alpolgármesterek névsorát. Róth Péter, Mészáros Attila, valamint Lehrner Zsolt alpolgármesteri kinevezéséről a 21 tagú testület az október 25-én, pénteken 14.00 órára összehívott alakuló ülésen dönt majd.

Harmadik alpolgármesternek dr. Cser-Palkovics András külső személyt, nem képviselő-testületi tagot, Lehrner Zsoltot javasolja, aki az Európa Kulturális Fővárosa pályázat szakmai munkacsoportjának tagjaként már részt vett önkormányzati feladatokban. A jövőben a gazdasági területekkel kapcsolatos feladatok fognak Lehrner Zsolthoz tartozni: a város gazdasági kapcsolatainak, illetve a város gazdasági társaságainak a működtetése tekintetében, emellett az Európai Uniós források felhasználásának stratégiája és a TOP-os pályázatok időarányos felügyelete tartozik majd a feladatai közé, kiemelt tekintettel a klímavédelem égető kérdéseire. Amint a polgármester elmondta, a mély gondolkodású, húsz évig a bankszektorban dolgozó jelölt a pénteki titkos szavazás és az eskütétel után, előreláthatólag decembertől látja majd el posztját.

Név:

Lehrner Zsolt

Születés 1969.08.30

Tanulmányok:

1998-2000 Budapesti Gazdasági Főiskola Zalaegerszeg Pénzügyi és Számviteli Főiskolai kar

Végzettség: Szakközgazdász Pénzügy-Vállalkozás Szak

1994-1998  Eötvös József Főiskola Baja Pedagógiai Főiskolai kar

Végzettség: Tanító-Művelődésszervező szak,

1989  Vasvári Pál Gimnázium Székesfehérvár –érettségi

Szakmai tapasztalat:

2011-2019 Kereskedelmi és Hitelbank Zrt Móri fiók

Fiókigazgató

2006-2011 Kereskedelmi és Hitelbank Zrt Kisbér

Fiókigazgató

2002-2006 Kereskedelmi és Hitelbank Zrt Székesfehérvár

Értékesítés támogató

2001-2002 Kereskedelmi és Hitelbank Zrt Oroszlány

Fiókigazgató

1998-2001 ABN AMRO Bank/Kereskedelmi és Hitelbank Székesfehérvár

Tesco fiók lakossági hitelező majd kirendeltség vezető

1989-1995 Alba Volán Logisztikai munkatárs

Egyéb tevékenység:

-Aranybulla könyvtár alapítvány felügyelőbizottsági tag

-Wekerle Sándor alapítvány kuratóriumi tag

Forrás:OK Fehérvár

 

FRISSÍTÉS:

Alakuló ülését tartotta pénteken délután Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és a képviselők ünnepélyes keretek között esküt tettek, majd a város három alpolgármesterét titkos szavazással választották meg.

A titkos szavazás eredményeként mostantól egyes, a gazdasági területekkel kapcsolatos feladatokat Lehrner Zsolt látja el. Az alpolgármester feladatkörébe tartozik a város gazdasági kapcsolatainak, illetve gazdasági társaságainak a működtetése, emellett az Európai Uniós források felhasználásának stratégiája és a TOP-os pályázatok időarányos felügyelete, kiemelt tekintettel a klímavédelem kérdéseire.

Forrás: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Az egyik móri bankfiók igazgatója lett Székesfehérvár új alpolgármestere"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*