Két CT-berendezés fog működni a székesfehérvári kórházban

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció!/

A betegbiztonság érdekében két CT-berendezés fog működni a székesfehérvári kórházban. Erről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics Andrást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működő CT-MR Diagnosztikai Központ vezetője.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működik az ország egyik legmodernebb CT-berendezése. A CT-MR Diagnosztikai Központbeli, 128 szeletes felvételt készítő gép sajnos néhány napig műszaki probléma miatt nem üzemelt.

Hogy többé ilyen helyzet ne álljon elő, ezért elindították egy második CT-berendezés beszerzését, azaz a jövőben két CT-berendezés működik majd a fehérvári kórházban.

Ez a betegellátás biztonságát és a várakozási idő csökkentését is szolgálja majd.

Dr. Cser-Palkovics András az elmúlt időszakban több egyeztetést folytatott az egészségügyi szolgáltatóval, hogyan lehetne jelentősen lerövidíteni a várakozási időket a CT-MR vizsgálatokra.

Cél, hogy az akut beteg azonnal, az onkológiai beteg legfeljebb két héten belül, és mindenki más székesfehérvári is legkésőbb 1 hónapon belül vizsgálati időpontot kapjon a Diagnosztikai Központba, ahol a magas szinten képzett szakembergárda és az eszközök is rendelkezésre állnak ehhez.

A megállapodás részleteit hamarosan be is jelentik.

 

Forrás: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Két CT-berendezés fog működni a székesfehérvári kórházban"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*