Kevésbé ismert móri specialitással várták a Lamberg-kastély munkatársai a látogatókat

Népszerű ajánlatok

Egyben a Tájházak Napja című országos rendezvényhez is kapcsolódtak azzal, hogy helyi sváb ételeket sütöttek-főztek, és kóstoltatták azt a betérő vendégekkel.

A program keretében hagyományos móri ételt – sonkát tejfölös hagymaszószban (schninken mit ramcvivetunk) – készítettek, mellé krumplispogácsát (krumpienmöhlspeis) sütöttek, hozzá pedig fröccsöt vagy bodzavirág szörpöt kínáltak az intézmény munkatársai.

Ott jártamkor – még a délelőtti órákban – megtudtam tőlük, hogy a sonkát tejfölös hagymaszószban  (hiába régi sváb étel)  még a helybeli németajkúak jelentős része sem ismeri.

Közben a kastélypark színpadán nemzetiségi műsorok (tánc, ének) zajlottak.   A program mottója ez volt:

“Szívesen látjuk és elvárjuk kendteket,
Otthon ne maradjon még az se, aki beteg!”

                                                                   Nagy Pál

Egy kis ízelítő az ételek készítéséről – további képekben:

Készül a pogácsa

 

Készül a sonka tejfölös hagymaszószban

Fotó: Nagy Pál

2019-04-28

 

 

Írj Te először kommentet "Kevésbé ismert móri specialitással várták a Lamberg-kastély munkatársai a látogatókat"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*