Három tucat aranyérem Móron a Szent György-napi Borversenyen

Népszerű ajánlatok

A borversenyt ez évben is a Móri Borvidék Hegyközsége rendezte, a szervezésben és lebonyolításban közreműködtek: a Brindisi Szent Lőrinc Borrend Mór, Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete, Mór Város Önkormányzata, Lamberg Kastély Kulturális Központ Mór.

A borversenyek eredményhirdetését április 26-án, pénteken este a borverseny helyszínén tartották.

A Szent György napi borversenyen 180 érem került kiosztásra, ebből 36 arany, 109 ezüst, 29 bronzérem. Hat bort oklevéllel díjaztak.  Nagyaranyat idén nem ítéltek oda.

Az aranyérmek közül nyolcat érdemelt a Molnár Borház, hármat-hármat a Geszler Családi Pincészet, a Kamocsay JR, miklóscsabi pincéje és a Bozóky Családi Pincészet, kettőt-kettőt a Varga és Fia Pincészet, a Friday Winery, az Eisenberger Pince és a Brigád Pince.

Egy-egy arannyal térhetett haza a Frey Pince, a Szabadkai Pincészet, a Csetvei Pincészet, a Sáfrán Pince, a Vécsei Pincészet, Szabó Gábor, Szili Sándor és Fiai Pincészet, valamint Trischberger R. László.

Összesen 180 tételt neveztek.

Idén a Mór Város Ezerjó Bora díjat Kamocsay JR. kapta.  Mór Város Polgármesteri Vándordíjat a Molnár Borház vihette haza. A legjobb ifjú borász Diós Máté lett.

A Brindisi Szent Lőrinc Borrend által – Tálos Tamás emlékére – alapított vándorkupát a legjobb újborért  miklóscsabi pincéjének ítélték.

A Lamberg-kastély bora 2019-ben a Geszler Családi Pincészet  Móri Ezerjó bora lett. A Móri Német Nemzetiségi Önkormányzat bora díjat szintén ők kapták Bakony kincse borukért.

A Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének díját Bozóky Családi Pincészet késői szüretelésű ezerjója kapta kapta.

                                                  
Nagy Pál

Köszönöm Geszler Anikónak az anyag elkészítéséhez nyújtott segítségét!

 

Írj Te először kommentet "Három tucat aranyérem Móron a Szent György-napi Borversenyen"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*